07 листопада 2022 року відбулася нарада при ректорові університету, у якій взяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер та в. о. голови профкому університету. Під час наради обговорено стан вичитки годин із навчальних дисциплін у першому семестрі 2022-2023 н. р.

Під час наради доповідали декани факультетів, які поінформували присутніх про те, що, задля забезпечення надання освітніх послуг на рівні стандартів вищої освіти, виконання в повному обсязі освітніх програм, навчальних планів, індивідуальних навчальних планів, програм навчальних дисциплін і практик, деканатами і кафедрами вжито низку заходів. Так, у першому семестрі 2022–2023 н. р. у зв’язку зі скороченням тривалості семестру збільшено обсяг тижневого навчального навантаження до 40 годин, в окремих випадках передбачено проведення занять по суботах, за потреби на основі рішення кафедр ущільнено програми дисциплін і практик, перерозподілено години між аудиторною та самостійною роботою. Відповідні зміни відображено в робочих навчальних планах і розкладах.

Про стан моніторингу навчальних занять доповідала Бондаренко О. В., завідувач навчально-методичного відділу. Ольга Володимирівна узагальнила результати перевірки і зауважила, що в університеті функціонує скоординована система контролю за станом трудової та навчальної дисципліни.

В обговоренні взяли участь проректори й декани факультетів.

За підсумками обговорення ректор Я. В. Шрамко зазначив, що всі освітні компоненти, передбачені навчальними планами, мають бути своєчасно вичитані в терміни, визначені графіком освітнього процесу. Крім того, Ярослав Владиславович наголосив на необхідності приділяти належну увагу навчальній дисципліні студентів і вчасно реагувати на випадки порушення трудової дисципліни.

У різному виступили:

– Остроушко О. А., перший проректор, яка наголосила на потребі своєчасного подання факультетами документів претендентів на переведення на місця державного замовлення відповідно до Порядку переведення на навчання за державним замовленням окремих категорій здобувачів фахової передвищої, вищої освіти, які зараховані до закладів фахової передвищої, вищої освіти до 2021 року включно на місця, що фінансуються за кошти фізичних та/або юридичних осіб, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 28 жовтня 2022 року № 1224.

– Баруліна Ю. О., проректор з науково-педагогічної роботи, яка повідомила про результати засідання ради профорієнтаційної роботи університету, а також поінформувала присутніх про низку заходів, запланованих студентською радою за підтримки профспілкового комітету університету з нагоди Дня української писемності та мови.

20697
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок