25 вересня 2017 року відбулася планова нарада при ректорі університету. У нараді взяли участь проректори, декани факультетів, голова профкому, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер університету.

Темою наради стало обговорення актуального та важливого для вищих навчальних закладів напряму роботи – працевлаштування випускників університету. З доповіддю виступила начальник Центру сприяння працевлаштуванню студентів і випускників Кухта О. С.

 

Центром сприяння працевлаштуванню студентів і випускників постійно проводиться моніторинг вакансій та можливостей працевлаштування випускників університету. Традиційно наприкінці кожного навчального року організуються та проводяться зустрічі з випускниками (спеціалістами та магістрами) університету, під час яких студентам надаються всебічні консультації щодо працевлаштування за спеціальністю, роз’яснюються права та обов’язки випускників, порядок отримання одноразової адресної грошової допомоги, пропонуються можливі вакансії тощо.

Як повідомила Кухта О.С., Департаментом освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації було надано 911 вакансії для випускників 2017 року. Від Управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради отримано 169 вакансій для випускників, із них для роботи на повну ставку – 107 вакансій. Таким чином, на початок квітня 2017 року було отримано вакансій: по Кривому Рогу – 169 вакансії (18,6%); по Дніпропетровській області – 333 вакансії (35,6%); місто Дніпро – 409 вакансії (44,9%).

Загальна кількість вакансій перевищувала кількість випускників, які навчалися за держзамовленням. Найбільшим попитом на ринку праці користувалися випускники спеціальностей «Дошкільна освіта» (134 – вакансії загалом, 25 – вакансій по м. Кривий Ріг) та «Інформатика» (105 – вакансій загалом, 6 – вакансій по м. Кривий Ріг). Також велика кількість вакансій була заявлена на такі спеціальності як «Мова і література (англійська)» (64 – вакансії загалом, 2 – вакансії по м. Кривий Ріг), «Фізика» (60 – вакансій загалом, 5 – вакансій по м. Кривий Ріг), «Математика» (56 – вакансій загалом, 2 – вакансії по м. Кривий Ріг), «Початкова освіта» (59 – вакансій загалом, 10 – вакансій по м. Кривий Ріг), «Практичний психолог» (56 – вакансій загалом, 13 – вакансій по м. Кривий Ріг).

За інформацією, яка є на сьогодні в Центрі сприяння працевлаштуванню студентів і випускників, працевлаштовано понад 70 % випускників цього року, з них абсолютна більшість — в закладах освіти.

Кухта О.С. також поінформувала, що студенти, які працевлаштовуються за напрямами (спеціальностями) педагогічного профілю в загальноосвітні та професійно-технічні навчальні заклади, мають можливість отримати одноразову адресну грошову допомогу.

Ректор університету Я.В. Шрамко у виступі з цього питання наголосив на важливості для університету зазначеного напрямку роботи, а також визначив як одне із пріоритетних завдання максимального сприяння працевлаштуванню випускників університету за фахом, зокрема в закладах освіти міста і області. 

У різному виступили:

- проректор з наукової роботи Гаманюк В.А. – щодо подання інформації про викладачів, які бажають навчатися на курсах з англійської мови;

- проректор з науково-педагогічної роботи Лисечко В.П., який повідомив про проведення заходу з нагоди Дня працівників освіти (28 вересня о 14.00 актова зала головного корпусу);

-  відповідальний секретар Віхрова О.В. – про план проведення моніторингового тестування в КДПУ у 2017–2018 н.р.


 

2455
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31