09 жовтня 2017 року відбулася нарада при ректорі університету. У нараді взяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер університету.

Темою наради було обговорення організації та результатів проходження літньої виробничої практики в дитячих оздоровчих таборах (ДОТ) у 2017 році. З доповіддю виступила керівник педагогічної практики Л. С. Цоуфал.

Відповідно до навчальних планів у літній період студенти ІІІ курсу проходили виробничу педагогічну практику в ДОТ,  пришкільних дитячих закладах відпочинку тощо. На етапі підготовки до практики студентам були визначені завдання практики, вимоги до оформлення звітної документації, надані поради щодо ефективного проходження практики. У травні відбулися зустрічі, на яких студенти отримали інформацію про роботу на посаді вожатого, про особливості облаштування таборів, вимоги до режиму роботи педагогічних працівників та специфіку організації відпочинку дітей в умовах конкретного табору.

Базами практик цього року передовсім були табори, з якими педагогічний університет співпрацює упродовж багатьох років, це: КПЗ «ДОТ “Слава”», КПЗ «ДОТ “Сонячний”», КЗ «ДОТ “Перлина Криворіжжя”», “Криворізький гірник”, ДОТ “Буревісник”, ДОТ “Парус”, ДЗОВ “Альбатрос”, ДЗОВ “Одіссей”,  ДСОК “Чемпіон”, КЗ “Апостилівський ДОТ “Зміна”, ДОК “Райський куточок” (м.Бердянськ). Вперше студентів фізико-математичного факультету направлено на практику в літню школу програмістів “ІТ-школа Дніпро”, яка працювала при Верхньоясенівській ЗШ Івано-Франківської області.

У цьому році задля реалізації пілотного проекту щодо підготовки документації з педагогічної практики в електронному варіанті було запропоновано студентам  замість щоденника психолого-педагогічних спостережень вести блоги. До цього проекту планують долучитися студентів ІІ курсу магістратури, які перебуватимуть на практиці у ВНЗ до 26 жовтня.  

Минулого тижня на факультетах розпочалися підсумкові конференції з практики в ДОТ, на яких студенти обмінюються враженнями про практику, презентують фотоматеріали, діляться позитивними емоціями щодо набутого досвіду та обговорюють шляхи подолання труднощів, які виникали під час проходження практики.

Виступили перший проректор Остроушко О. А., яка звернула увагу на складнощі, які виникали під час організації та розподілення студентів на практику. Завідувач навчально-методичним відділом Мальченко С.Л., яка привернула увагу до започаткованого проекту – електронної форми звітної документації.

У ході обговорення Шрамко Я. В. зазначив високий рівень організації літньої практики, важливість цієї складової роботи вчителя та студентів, необхідність відповідати вимогам сучасності – використання сучасних технологічних засобів для звітування з проходження педагогічної практики.

У різному виступили:

- проректор з науково-педагогічної роботи Лисечко В.П. – про заходи, які відбуватимуться протягом тижня: молодіжний форум осінньої сесії Школи молодіжного лідерства «ПроЯв» (10.10.2017); День городового козацтва (13.10.2017 о 12.00); Фестиваль козацької пісні (14.10.2017 з 10.00);

- перший проректор Остроушко О. А. – про графік роботи 16.10.2017 (всі заняття проходять згідно з розкладом).


 

2637
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31