18 грудня 2017 року відбулася чергова оперативна нарада, яку провела перший проректор університету Остроушко О. А. У нараді взяли участь проректори, декани факультетів, голова профкому, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер університету, начальник юридичного відділу.

Темою оперативної наради стало обговорення змін до нормативних документів, які регулюють діяльність університету.

Начальник юридичного відділу Поліщук О. С. ознайомила присутніх зі змінами в Законі України «Про вищу освіту» і з листами МОН України від 01 і 03 листопада 2017 року. Ішлося про захист прав і законних інтересів здобувачів вищої освіти. Згідно з пунктом 22 частини першої статті 92 Конституції України, засади цивільно-правової відповідальності; діяння, які є злочинами, адміністративними або дисциплінарними правопорушеннями, та відповідальність за них визначаються виключно Законами України. Було наголошено, що відповідальність здобувачів вищої освіти визначається Законами України, зокрема із числа здобувачів вищої освіти особа може бути відрахована виключно на підставах, визначених у статті 46 Закону України «Про вищу освіту». Здобувачі вищої освіти можуть бути також притягнені до відповідальності в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України (у разі вчинення правопорушення, злочину тощо). Оксана Сергіївна прокоментувала внесені зміни до Правил внутрішнього розпорядку у студентських гуртожитках університету та до форм договорів на проживання в гуртожитках.

Завідувач навчально-методичного відділу Мальченко С.Л. представила на обговорення зміни, які пропонується внести до низки нормативно-правових актів, що регулюють діяльність університету. Пункт 4 частини першої статті 46 Закону України «Про вищу освіту» (зі змінами) визначає, що підставою для відрахування здобувача вищої освіти є невиконання ним індивідуального навчального плану. У зв’язку з цим необхідно визначити поняття «індивідуальний навчальний план», порядок його формування та документального оформлення, а також те, що розуміти під виконанням і невиконанням цього плану.

Деканам було запропоновано обговорити на оперативних нарадах факультетів зміни до Положення про організацію освітнього процесу, Положення про порядок переведення, відрахування, поновлення, переривання навчання студентів й надати свої пропозиції. З пропонованими змінами можна ознайомитись на офіційному сайті університету в розділі Вчена рада – Для обговорення.

У різному виступили:

-  декан факультету мистецтв, Шрамко О. І., яка запросила всіх охочих 21 грудня 2017 року о 14.00 на звітний концерт народних колективів;

- голова ППО КДПУ Бурман Л. В. – про делегування представників структурних підрозділів на конференцію трудового колективу; про святкові заходи, які заплановані цього тижня;

-  перший проректор Остроушко О. А. з інформацією про звіти кафедр щодо реєстрації викладачів на наукових ресурсах scholar.google.com.ua та orcid.org;

- головний бухгалтер Третяк О.А. щодо необхідності виконання студентами умов договорів про надання освітніх послуг і вчасної сплати за навчання.


 

3481
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30