28 січня 2019 року відбулася чергова нарада при ректорі університету, у якій взяли участь перший проректор, декани факультетів, голова профкому, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер університету. На нараді обговорювалося питання електронного освітнього середовища Moodle в КДПУ. 

Виступила методист навчально-методичного відділу Польгун К. В., яка доповіла про важливі кроки впровадження електронного освітнього середовища в КДПУ, що були зроблені протягом першого семестру. Одним із основних завдань першого етапу впровадження електронного освітнього середовища в університеті є розробка нормативних документів, проведення тренінгів для викладачів та запровадження електронних навчальних курсів (ЕНК) із загальноуніверситетських дисциплін («Філософія», «Загальна педагогіка», «Іноземна мова (англійська)», «Українська мова (за професійним спрямуванням)», «Актуальні проблеми української історії та культури»). Більшість із цих курсів уже пройшли апробацію в першому семестрі, інші – готові до впровадження протягом другого семестру. Катерина В’ячеславівна проінформувала, що помітною є робота й викладачів інших кафедр: активно створюються нові курси, заповнюються анотації, додаються ресурси та види навчальної діяльності, зараховуються студенти. Нині розроблено структуру в системі управління електронними навчальними курсами (СУЕНК) для організації електронного звітування з практичної підготовки, передбачені заходи щодо допомоги студентам та викладачам у звітуванні з педагогічної практики з використанням платформи MOODLE.

В обговоренні взяла участь завідувач навчально-методичного відділу Мальченко С.Л., яка проінформувала про позитивні відгуки викладачів щодо впровадження електронних навчальних курсів в освітній процес університету, а також про результати підвищення кваліфікації викладачів у межах курсу «ІКТ в очно-дистанційному (комбінованому) навчанні», де вони презентували розроблені електронні курси.

Під час обговорення виступила перший проректор Остроушко О. А., яка зазначила, що кафедри мають визначити курси й певні частини роботи, що доцільно реалізувати за допомогою платформи MOODLE.

Підсумовуючи обговорення, ректор університету Шрамко Я. В. наголосив, що розвиток освітнього електронного середовища – це важливий напрямок роботи й вимога сьогодення. Пріоритетними напрямами використання СУЕНК в освітньому процесі КДПУ є організація самостійної роботи студентів та дистанційна підтримка навчання студентів заочного відділення. Перспективним напрямом є розробка контрольних заходів в електронному середовищі університету.

У різному виступили:

  • завідувач навчально-методичного відділу Мальченко С. Л. – про засідання стипендіальної комісії 31 січня 2019 року о 13.00;
  • голова ППО КДПУ Бурман Л. В. – про проведення закриття щорічної Універсіади «Бадьорість та здоров’я» серед працівників 30 січня 2019 року.

 


 

6752
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30