30 вересня 2019 року відбулася нарада при ректорі університету. У нараді взяли участь проректори, декани факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер університету. Темою наради було обговорення організації та результатів проходження літньої виробничої практики в дитячих оздоровчих таборах (ДОТ) у 2019 році. 

З доповіддю виступила керівник педагогічної практики Цоуфал Л. С. Відповідно до навчальних планів у літній період студенти ІІІ курсу проходили виробничу педагогічну практику в ДОТ, у пришкільних дитячих закладах відпочинку, у ДНЗ. На етапі підготовки до практики викладачами кафедр педагогіки, соціальної педагогіки і соціальної роботи, кафедра педагогіки і методики технологічної освіти проведено семінари і настановчі конференції. На цих семінарах студентам були визначені завдання практики, вимоги до оформлення звітної документації, надані поради щодо ефективного проходження практики.

У травні відбулися зустрічі з директорами, старшими вихователями та старшими вожатими ДОТ, на яких студенти отримали інформацію про роботу на посаді вожатого, про особливості облаштування таборів, вимоги до режиму роботи педагогічних працівників та специфіку організації відпочинку дітей в умовах конкретного табору.

Цього року продовжено практику впровадження підготовки документації з педагогічної практики в електронному варіанті, студенти замість щоденника психолого-педагогічних спостережень вели блоги.

Минулого тижня на факультетах пройшли підсумкові конференції з практики в ДОТ, на яких студенти обмінялися враженнями про практику, презентували фотоматеріали, поділилися позитивними емоціями щодо набутого досвіду та обговорили шляхи подолання труднощів, які виникали під час проходження практики. Цього року теж були студенти, яким сподобалась робота в ДОТ і вони, окрім практики, відпрацювали в таборі по 2-3 зміни.

Під час обговорення ректор Шрамко Я. В. відмітив належний рівень організації літньої практики, наголосив на важливості цієї складової освітнього процесу, необхідності відповідати вимогам сучасності – використання сучасних технологічних засобів для звітування з проходження педагогічної практики.

У різному виступили:

  • проректор з наукової роботи Гаманюк В. А. – про підвищення кваліфікації викладачів; надання пропозицій до проведення другого туру Всеукраїнських студентських предметних олімпіад; оновлення персональних сторінок викладачів;
  • проректор з науково-педагогічної роботи Лисечко В. П. – про проведення концерту до Дня працівників освіти (03.09.2019 о 14.00);
  • перший проректор Остроушко О. А. – про нове Положення щодо підвищення кваліфікації.
8741
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок