20 січня 2020 року відбулася нарада при ректорі університету. У нараді взяли участь проректори, декани, заступники деканів факультетів, завідувач навчально-методичного відділу, головний бухгалтер університету, голова профкому. На нараді обговорювався звіт Центру довузівської та післявузівської підготовки (ЦДПО) КДПУ.

Під час наради доповідала керівник ЦДПО Кравцова І. А., яка повідомила, що робота ЦДПО спрямована на реалізацію концептуальних засад ключової реформи Міністерства освіти і науки України. Оскільки Стандарт загальної середньої освіти реалізується у форматі концепції «Нової української школи» (НУШ), акумулюючи європейський педагогічний досвід, трансформований і адаптований відповідно до потреб сучасного учня, ЦДПО орієнтується саме на реалізацію базових освітніх стратегій.

ЦДПО тісно взаємодіє з Управлінням освіти і науки виконкому Криворізької міської ради, систематично організовуючи різноманітні заходи (тренінги, круглі столи, майстер-класи, інтерактивні заняття в академії «Шаг», презентації методичних посібників, статей, науково-методичної літератури тощо) у групах КПКВ.

Згідно із графіком замовлення Управління освіти м. Кривого Рогу 2019–2020 н. р. курсову перепідготовку при КДПУ пройшли 377 осіб. Цьогоріч слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів переведено на нову форму підсумкового моніторингу – тестування.

Працівники ЦДПО систематично здійснюють профорієнтаційну роботу серед молоді з метою залучення її до навчання на підготовчих курсах до вступу в КДПУ. У травні–червні на базі ЦДПО діяв консультпункт «Літо на користь!», де усім охочим надавали допомогу у вигляді профорієнтаційного тестування, профконсультацій з метою свідомого вибору професій педагогічного профілю, спираючись на інтереси та нахили школярів.

Підсумовуючи, ректор університету Шрамко Я. В. зазначив, що робота Центру здійснюється на належному рівні. ЦДПО виконує організаційну й координаційну функції, об’єднуючи зусилля усіх кафедр університету під час співпраці на підготовчих курсах і курсах підвищення кваліфікації вчителів.

У різному виступили:

  • перший проректор Остроушко О. А., яка нагадала, що 22 січня 2020 року о 12.00 у 228 аудиторії відбудеться виховний захід, присвячений Дню соборності України;
  • декан фізико-математичного факультету Віхрова О. В., яка повідомила, що 28 січня 2020 року на базі КНВК №129 «ГЛАС» відбудеться захід «День Криворізького педагогічного в ліцеї», під час якого викладачами університету будуть проведені уроки для учнів 10–11 класів.
9883
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31