Оперативна нарада при ректорі університету відбулася 27 січня 2020 року. У нараді взяли участь проректори, декани факультетів, заступник завідувача навчально-методичного відділу, голова профкому, завідувачі кафедр педагогіки, загальної і вікової психології, педагогіки і методики технологічної освіти, керівник практики. На нараді обговорювалося питання електронного звітування з психолого-педагогічної практики студентів 2 курсу бакалаврату.

З доповіддю виступила методист навчально-методичного відділу Польгун К. В., яка проінформувала про впровадження в електронне навчальне середовище університету модулю практичної підготовки. У СУЕНК створено «Кабінет практичної підготовки студентів» (у розділі «Загальноуніверситетські кафедри та відділи»), у якому поділ здійснюється за факультетами, спеціальностями та видами практик. Користувачі (як викладачі, так і студенти), зараховані на відповідні курси, можуть потрапити на курс практичної підготовки одразу з власної головної сторінки. Проведено засідання робочої групи, семінари та тренінги з викладачами кафедр педагогіки і загальної та вікової психології. Розроблено електронні навчальні курси з практики студентів бакалаврату 2 року навчання. Вони містять: покликання на Положення про практичну підготовку здобувачів вищої освіти в КРДУ, Методичні рекомендації з пасивної психолого-педагогічної практики кафедр педагогіки й загальної та вікової психології, Коротку інструкцію для студентів з чіткими вказівками, як виконувати завдання з практики в СУЕНК, а також безпосередньо завдання (5 з педагогіки, 5 з психології).

В обговоренні виступили перший проректор Остроушко О. А., завідувач кафедри педагогіки Дороніна Т. О., завідувач кафедри загальної і вікової психології Токарева Н. М., декан факультету іноземних мов Варданян М. В., декан психолого-педагогічного факультету Гергель Є. Л., декан природничого факультету Євтушенко Е. О. Зокрема, були обговорені питання термінів оформлення документації студентами та перевірки викладачами; критеріїв оцінювання; термінів і процедури ліквідації академічної заборгованості з практики; організації настановних конференцій.

Підсумовуючи розгляд питання, ректор Шрамко Я. В. наголосив на необхідності подальшого розвитку електронного навчального середовища. Навчально-методичному відділу дано доручення підготувати проєкт наказу щодо організації навчальної психолого-педагогічної практики у 2019-2020 навчальному році.

У різному виступила перший проректор Остроушко О. А., яка проінформувала, що на сайті університету (сторінка Вченої ради університету, розділ «Для обговорення») розміщено проєкт нової редакції Порядку формування груп для вивчення вибіркових дисциплін у КДПУ. Пропозиції подавати в електронній формі на адресу першого проректора ([email protected]) до 07 лютого.

9978
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок