11 квітня 2018 року на базі «Екстрим-центру» Криворізького педагогічного відбулась знакова для альма-матер майбутніх знавців туристичної справи подія – районні змагання зі спортивного пішохідного туризму серед учнівської молоді закладів загальної середньої освіти та вихованців закладів позашкільної освіти.

Організатором змагань виступив відділ освіти виконкому Довгинцівської районної в місті ради, а підготували і провели захід КПНЗ «Клуб «Юний авіатор» КМР та Криворізький державний педагогічний університет.

Присутніх привітала перший проректор КДПУ Оксана Остроушко, яка побажала учасникам перемог і хорошого настрою та розповіла про значення спортивного туризму у вихованні нової генерації активної української молоді.

Більше тридцяти учнів 8-11 класів шести шкіл Довгинцівського району взяли участь у низці непростих випробувань – етапів смуги перешкод. Подолання перешкоди з використанням підвішеної мотузки – маятника, підйом по схилу, захоплюючі переправи - через річку, по мотузці з перилами, крутопохила, рух по купинах і по жердинах, транспортування потерпілого – переможці кожного з цих змагань продемонстрували неабияку спритність, згуртованість та справжній командний дух.

«Цей чемпіонат – перша спортивна подія такого масштабу серед шкіл Довгинцівського району», – розповідає один з організаторів заходу – асистент кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму Олександр Матіщук. «Гості Криворізького педагогічного були у захваті – спортивний туризм нині користується значною популярністю серед молоді. Перемогли, звісно, найкращі – але задоволення від захоплюючих випробувань на свіжому повітрі отримали всі».

Суворе, але справедливе журі у складі студентів факультету географії, туризму та історії визначило переможців змагань. Призові місця розподілилися наступним чином:

ІІІ місце – Криворізька спеціалізована школа № 9

ІІ місце – Центр дитячої та юнацької творчості «Гармонія»

І місце – Криворізька педагогічна гімназія

Вітаємо переможців!

Більше фото у Галереї

4562
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Вересень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30