volleyball101018 0

9-10 жовтня 2018 року в спортивній залі головного корпусу відбувалися змагання «Першокурсник» з волейболу серед чоловіків. Взяти участь в універсіаді виявили бажання команди з п’ятьох факультетів педагогічного.

volleyball101018 5

Протягом двох насичених днів хлопці виборювали звання переможців. У перший день змагань усі команди-учасники грали один з одним групами відповідно до графіку проведення ігор. Кожна команда, яка отримала перемогу у своїй групі, автоматично потрапляла у фінал.

«Ці змагання є вже традиційними для нашого університету. Цього року ми маємо 5 чоловічих команд з різних факультетів. Мета таких ігор  полягає в тому, щоб дізнатися про технічні вміння наших першокурсників аби згодом долучити їх до загального складу волейбольних команд факультетів і університету», – розповідає викладач кафедри фізичної культури та методики її викладання І. С. Рудь.

volleyball101018 1

Суть гри в тому, що необхідно відбивати м’яча, забиваючи голи руками. Якщо м’яч торкнувся підлоги супротивника, тоді команда, яка давала передачу, отримує один бал. Гра відбувається у дві партії і продовжується до 15 набраних очок. Якщо за результатами двох партій рахунок у команд однаковий, тоді вони грають вирішальну третю гру.

volleyball101018 2

Згідно з результатами проміжних ігор у фіналі зійдуться у двобої команди фізико-математичного факультету і факультету дошкільної і технологічної освіти. Між хлопцями розгорілась справжня запальна гра, азарт в очах фокусував кожного на перемогу. Зняти напругу гравцям допомагала найкраща група підтримки. Скорочення назв факультетів, які звучали від вболівальників, придавали мужності, стійкості й гордості за свій факультет. Упродовж гри напруга тільки зростала. Команди шли нога в ногу, зігравши два тайми з абсолютно однаковим результатом. Під час третьої партії до останнього була прихована інтрига – хто ж переміг? Всі команди першокурсників проявили себе як професійні гравці, але результати цих змагань розподілились таким чином:

І місце – факультет дошкільної і технологічної освіти

ІІ місце – фізико-математичний факультет

ІІІ місце – природничий факультет

volleyball101018 3

«Ми зіграли дуже насичену гру. Вона була більш не суперницька, а дружня тому, що ми встигли потоваришувати з хлопцями з фізмату. Я налаштовував свою команду на перемогу і сам вірив у це. Ми отримали неабиякі враження і дуже щасливі», – наголосив капітан команди ДТО Євген Кухарик.

Педагогічний вітає всіх призерів з першою перемогою. Бажає першокурсникам не зупинятися на досягнутому, розвиватися і вдосконалювати свої вміння. Молодці!

5777
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок