badminton 4

25 січня 2019 року в спортивній залі гуманітарного корпусу відбулися змагання з бадмінтону. Участь у цьому заході взяли одразу 7 команд педагогічного.

badminton 2

Універсіада з бадмінтону розпочалася з урочистої лінійки, на якій команди-супротивники привітали один одного, побажавши гарної гри. Учасники також познайомились із суддями цих змагань С. В. Переверзєвою, Є. В. Кучерган, а також зі студентами психолого-педагогічного і фізико-математичного факультетів, які допомагали з визначенням результатів.

«Мета цих змагань полягає в підвищенні рівня фізичної підготовленості, удосконаленні своєї майстерності, а також у спілкуванні працівників із представниками різних факультетів. Можна сказати, що такі змагання покращують фізичні якості та формують справжній бойовий дух учасників», – наголосила викладач кафедри фізичної культури та методики її викладання С. В. Переверзєва.

badminton 4

Від кожної команди було представлено по 2 гравця, які зустрілися в трьох турах. Шляхом жеребкування учасники визначали того, хто розпочинає гру першим. Один матч складався з двох геймів; після першого гейму гравці змінювали сторони поля. У випадку нічиєї спортсмени брали участь у вирішальному третьому геймі.

badminton 4

Команди грали у бадмінтон за дещо скороченими партіями – до 15 очок. Учасникам необхідно було направити воланчик на зону супротивника по діагоналі. Гравці виконували подачі, тримаючи ракетку нижче поясу. Характерною особливістю таких подач було те, що учасники виконували їх почергово в залежності від парності або непарності чисел у рахунку. Якщо число рахунку в гравця було парне, тоді подача виконувалася з правого боку, а якщо непарне – з лівого. 

«Наша команда бере участь в усіх видах спортивних змагань, і бадмінтон – не виняток. Мені дуже подобається ця гра. Я ніколи заздалегідь не розраховую на перемогу, адже може трапитись що завгодно. Від цієї гри, звичайно, ми очікуємо, насамперед, отримати задоволення», – ділиться враженнями старший викладач кафедри образотворчого мистецтва О. І. Фурман.

badminton 4

За результатами динамічної і цікавої гри, призові місця розподілилися таким чином:

І місце – фізико-математичний факультет

ІІ місце – факультет мистецтв

ІІІ місце  – факультет географії, туризму та історії

Криворізький педагогічний вітає переможців і бажає подвоєння сил перед заключними змаганнями!

6735
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок