n rada 1

21 лютого 2020 року у Криворізькому педагогічному відбулося перше засідання Наглядової ради, створеної задля забезпечення виконання університетом його функцій як закладу освіти та контролю його діяльності, що здійснюється на засадах автономії, самоврядування та взаємодії з органами державного управління та іншими організаціями.

Наглядова рада КДПУ створена Наказом Міністерства освіти і науки України від 21.08.2019 № 1134. До її складу увійшли представники МОН, обласної та міської державної адміністрації, провідні науковці, освітяни, діячі бізнесу й культури.

n rada 2

Голова засідання – віце-президент Національної академії педагогічних наук України, директор Інституту педагогіки Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України О. М. Топузов зауважив: «Члени Наглядової ради КДПУ сприятимуть ефективній взаємодії університету й Міністерства освіти і науки України, а також співпраці з органами місцевого самоврядування, академічною спільнотою, громадськими організаціями та суб’єктами господарської діяльності в інтересах розвитку та підвищення якості освітньої діяльності і конкурентоспроможності КДПУ».

n rada 3

Ректор КДПУ, д. філос. н., проф. Я. В. Шрамко у своїй доповіді підкреслив: «Професорсько-викладацький склад Криворізького педагогічного постійно вдосконалює всі ланки освітньої, виховної та наукової діяльності, створює умови для всебічного розвитку студентської молоді, забезпечує інтеграцію нашого ЗВО у світовий освітній простір». Ректор детально проаналізував пріоритетні напрями розвитку освітньої, наукової та інноваційної діяльності університету, а також висвітлив головні перспективні завдання Криворізького педагогічного.

n rada 4

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту», Наглядова рада сприяє розв’язанню перспективних завдань його розвитку, залученню фінансових ресурсів для забезпечення його діяльності з основних напрямів розвитку і здійснення контролю за їх використанням, ефективній взаємодії закладу вищої освіти з державними органами та органами місцевого самоврядування, науковою громадськістю, суспільно-політичними організаціями та суб’єктами господарської діяльності в інтересах розвитку та підвищення якості освітньої діяльності і конкурентоспроможності закладу вищої освіти, здійснює громадський контроль за його діяльністю тощо.

У ході зацікавленого обговорення членами Наглядової ради було висловлено чимало суттєвих пропозицій, спрямованих на подальший стратегічний розвиток Криворізького державного педагогічного університету як провідного культурного і просвітницького осередку Придніпровського регіону, підвищення якості підготовки фахівців для освітньої галузі. Ці пропозиції будуть належним чином узагальнені й покладені в основу подальшої діяльності нашого закладу вищої освіти.

10267
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31