марафон1

30 травня 2020 року у Криворізькому педагогічному вперше відбувся онлайн-марафон «День відкритих дверей КДПУ», до якого долучилися представники всіх факультетів. Змістовне інтерв’ю та розповідь про цікаву науково-дослідну частину презентації, у якій взяли участь декан та викладачі природничого факультету, у репортажі прес-центру.

Основним пріоритетом навчання на природничому факультеті КДПУ є універсальність освіти, що забезпечує глибокі теоретичні знання й набуття практичного досвіду. Декан природничого, канд. біол. наук, доцент кафедри ботаніки та екології Е. О. Євтушенко розповів про спеціальності, за якими здійснюється підготовка на факультеті, а також поділився деталями процесу навчання, зауваживши, що майбутні вчителі біології здобувають вищу освіту в Криворізькому педагогічному ще з 30-х років минулого століття.

марафон5

«Специфіка факультету полягає в ґрунтовній підготовці не тільки вчителів, а й науковців, які ще в університеті починають здійснювати різноманітні польові та лабораторні дослідження. Для цього в Криворізькому педагогічному створено всі умови», – підкреслив декан. Яскравим представником таких молодих науковців, які ще зовсім нещодавно були студентами КДПУ, є асистент кафедри хімії та методики її навчання Р. А. Долгіх – він займається дослідженням і вирощуванням кристалів, проводить виставки й майстер-класи.

марафон2

Декан факультету не оминув увагою й спортивний напрямок підготовки, який вже три роки пропонують на природничому. Е. О. Євтушенко розповів: «Під час навчання за цією спеціальністю ми готуємо викладачів фізичної культури з додатковою спеціалізацією – спортивний туризм, що є дуже актуальним у сучасних умовах. У нас навчається багато студентів, які вже мають вагомі спортивні досягнення. Ґрунтовна психолого-педагогічна підготовка в поєднанні з фізичними тренуваннями дають гарні результати – це успішна тренерська кар’єра ще під час навчання в університеті».

марафон4

Під час практичної частини презентації факультету канд. пед. наук, доц. кафедри хімії та методики її навчання П. П. Нечипуренко продемонстрував цікаві та видовищні хімічні досліди: зміну кольорів речовини під впливом реагентів, «Спалах на долоні», «Пінний вулкан» тощо, а ст. викладач кафедри ботаніки та екології, канд. пед. наук О. О. Кобрюшко й асистент Є. В. Поздній перетворилися на справжніх екоревізорів і довели, що вивчення біологічних наук – це не тільки цікаво, а й корисно.

марафон3

Після завершення онлайн-марафону О. О. Кобрюшко розповів прес-центру: «У мене дуже позитивні враження. Наш марафон став певною мірою незвичайним заходом. Сьогодні спілкування онлайн є важливим трендом, а отже, маємо освоювати нові горизонти, навчатися нового; нам є ще над чим працювати. Обрати саме те, що нині цікаво сучасній молоді, досить складно. У роботі кафедри ботаніки та екології це передусім екологічний напрям. Сьогодні він є майже мейнстримом, важливою тенденцією сучасності – трендом життя в стилі еко. Електромобілі, здорове харчування, електричні сонячні панелі на дахах будинків – це зараз на часі. Рано чи пізно весь світ стане екологічним, адже без цього не може бути майбутнього. Формат онлайн-події для всіх нас був незвичайним; ми потребували часу, щоб обрати дійсно цікаву тематику для молоді, для того, щоб у юнаків і дівчат виникло бажання вступати саме до нашого університету й саме на природничий факультет».

Повну версію презентації факультету дивіться на офіційному Youtube-каналі Криворізького педагогічного.

Природничий чекає на талановиту молодь!

12097
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок