nsp1

За будь-якою історією завжди стоять особистості, які її створюють. Прес-центр продовжує знайомити вас зі співробітниками Криворізького педагогічного, які зробили неоціненний внесок у його розвиток. Сьогодні мова піде про ветерана праці Валерію Семенівну Пікельну.

nsp5

Валерія Семенівна чимало зробила за чотири десятиріччя науково-педагогічної діяльності. Починаючи з юних років, вона демонструвала самовідданість, організованість і жагу до навчання. 1976 рік став знаковим для В. С. Пікельної, адже назавжди з’єднав її життя з Криворізьким педагогічним.

nsp2

Як і всі молоді фахівці, свою професійну кар’єру Валерія Семенівна розпочала з посади асистента. Кафедра педагогіки та психології одразу стала для неї рідною. Майже за 10 років продуктивної праці В. С. Пікельній було присвоєне омріяне вчене звання доцента. У 1993 році вона захистила докторську дисертацію й здобула науковий ступінь доктора педагогічних наук.

nsp3

Наступні роки стали для Валерії Семенівни періодом професійного розквіту. Викладачка стає професоркою кафедри педагогіки та методики трудового й професійного навчання, входить до складу спеціалізованої вченої ради Криворізького педагогічного із захисту кандидатських (а згодом і докторських) дисертацій; отримує посаду декана індустріально-педагогічного факультету та очолює, на посаді директорки, Інститут безперервної педагогічної освіти КДПУ.

nsp4

За своє життя вона була нагороджена нагрудним знаком «Відмінник освіти України», почесним званням «Заслужений працівник освіти України» й грамотою виконкому міської ради Кривого Рогу.

nsp6

Крім викладацької діяльності, професорка займалася й науковою роботою. Її дослідницький доробок налічує більше 100 різних матеріалів: це дисертації, автореферати, монографії та наукові видання, науково-методичні та навчально-методичні посібники, публікації у збірниках наукових праць, колективних монографіях, статті. На базі її наукової школи було проведено понад 20 досліджень.

nsp7

Валерія Семенівна була справжньою душею нашого університету. Завжди усміхнена, чуйна, щира, вона відійшла у вічність 27 січня 2012 року. Але її спадок залишається з нами ― у серцях і спогадах, книжках і віршах талановитої науковиці.

12454
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30