1

Криворізький педагогічний завжди допомагає своїм студентам у вирішенні будь-яких питань. Наразі особливої уваги потребують першокурсники, які тільки-но адаптуються до стін нашого університету.

2

Прес-центр вирішив допомогти нашим першачкам швидко звикнути до статусу студента й підготував найактуальніші шпаргалки з університетського життя.

Підказка № 1. Хто такий ректор і хто входить до його команди? Ректор – це людина, яка координує та скеровує діяльність цілого університету. Очільником Криворізького державного педагогічного університету є професор Я. В. Шрамко. Саме він задає ритм усьому механізму, а допомагають йому в цьому проректори з різних напрямків діяльності: перша проректорка О. А. Остроушко, проректорка з наукової роботи В. А. Гаманюк, проректор з науково-педагогічної роботи В. П. Лисечко, проректор з адміністративно-господарчої роботи М. Я. Золотницький.

3

Підказка № 2. Що таке факультет? У будь-якому закладі вищої освіти факультетом прийнято називати окремий структурний підрозділ, що має декілька споріднених спеціальностей. Криворізький педагогічний налічує 8 факультетів, назви яких чітко окреслюють напрями підготовки студентів. На кожному з них є керівник, який відповідає за якість освітнього процесу. Людина, що обіймає цю посаду, називається деканом факультету.

4

Підказка № 3. Куратор чи класний керівник? Кожен першокурсник, починаючи з першого дня навчання, стає частиною академічної групи, за якою закріплюється куратор. Функції куратора дещо схожі із функціями класного керівника, проте основним завданням куратора є допомога, настановне слово, інформування.

5

Підказка № 4. Пари замість уроків? Дійсно, в університеті немає такого поняття як «уроки», замість цього існують пари. Пара – це аудиторне заняття, яке триває дві академічні години. Одна академічна година – це 40 хвилин. У свою чергу пари поділяються на лекційні, практичні, семінарські й лабораторні заняття.

6

Підказка № 5. Студентська рада – що це таке? Студентська рада – це орган студентського самоврядування, який створюється на кожному факультеті, а потім на їх основі утворюється загальноуніверситетська студентська рада. Потрапити до активу дуже просто – необхідно заповнити анкету й чекати на чесні вибори. Вибори студентських лідерів відбуваються щоосені, тому не проґавте шанс долучитися до молодіжної команди. Ми чекаємо саме на вас!

Користуйтеся підказками, дізнавайтеся багато цікавого, відкривайте нові несподіванки, запитуйте,
і ми залюбки дамо нову порцію студентських шпаргалок.
12559
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок