Чергове засідання вченої ради від 08 жовтня 2020 року пройшло відповідно до вимог адаптивного карантину: усі присутні були в масках та дотримувалися соціальної дистанції.

Стало доброю традицією на початку засідання Вченої ради вручати атестати про присвоєння вчених звань викладачам університету. Цього разу атестати доцентів отримали: Макаренко І. Є., Нечипуренко П. П., Томіліна А. О., Малоіван М. В., Лакомова О. Й. та Шиян Д. В.

Питання про результати прийому на навчання та шляхи покращення профорієнтаційної роботи було основним з-поміж ряду інших, що винесено для розгляду. Доповідала відповідальний секретар приймальної комісії Віняр Г. М., яка здійснила розлогий аналіз вступної кампанії 2020 року. Зокрема, доповідач відзначила успіхи та недоліки проведеної вступної кампанії та окреслила шляхи оптимізації роботи приймальної комісії КДПУ. На її думку, успішний набір студентів на навчання значною мірою залежить від правильно організованої та систематичної профорієнтаційної роботи. В обговоренні взяли участь: Остроушко О. А., перший проректор університету; Лисечко В. П., проректор з науково-педагогічної роботи; Томашевський В.В., завідувач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну. За результатами обговорення виступив ректор університету Шрамко Я. В., який наголосив на важливості цього питання. Порівняльний аналіз прийому на навчання в КДПУ на всеукраїнському рівні засвідчує, що прийом на навчання в наш освітній заклад стабілізувався. Ректор, зокрема, наголосив, що важливим завданням залишається заохочення до вступу в КДПУ абітурієнтів з високим рівнем підготовки.

Вчена рада розглянула питання про присвоєння вчених звань професора та доцента; затвердила програми навчальних дисциплін по деяких кафедрах університету; затвердила концепції освітньої діяльності у сфері післядипломної освіти та ліцензійні справи на отримання ліцензії у сфері післядипломної освіти; розглянула питання науково-навчального сектора, відділу аспірантури та докторантури. Також Вчена рада прийняла рішення про утворення спеціалізованої вченої ради для проведення разового захисту дисертації задля присудження ступеня доктора філософії та про реорганізацію кафедри всесвітньої історії і кафедри історії України та правознавства.

12854
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок