kuratory polozhennia 1

Криворізький педагогічний – заклад вищої освіти, який враховує інтереси й потреби сучасної молоді. Нове покоління Z значно відрізняється від студентів, що навчалися раніше, а отже, вимагає іншого підходу до організації освітнього процесу.

kuratory polozhennia 1

З першого дня перебування в університеті поруч із новоспеченими студентами крокує порадник, помічник і фасилітатор – куратор академічної групи. Із розвитком суспільства, освітніх тенденцій змінюється й роль цієї людини. Цьогоріч Криворізький педагогічний оновлює Положення про куратора академічної групи.

kuratory polozhennia 2

Нещодавно відбувся семінар на платформі ZOOM, присвячений роботі кураторів зі студентами академічних груп КДПУ. На нараді були присутні проректор з науково-педагогічної роботи, доц. В. П. Лисечко, перший проректор, доц. О. А. Остроушко, зав. науково-методичного відділу, доц. О. В. Бондаренко, а також куратори академічних груп І-ІІІ курсів. О. А. Остроушко роз’яснила основні положення нормативної бази щодо організації дистанційного навчання в університеті. О. В. Бондаренко зупинилася на підсумках зимової заліково-екзаменаційної сесії, а також розповіла про проведення анкетування студентів щодо організації освітнього процесу та ознайомила з його результатами. «Метою заходу були аналіз роботи кураторів, обговорення необхідних умов діяльності студентів під час дистанційного навчання та всебічної підтримки студентської молоді. Я поінформував присутніх про створення нової редакції Положення про куратора академічної групи в КДПУ й звернувся до кураторів щодо надання пропозицій з удосконалення їх діяльності», – підкреслив В. П. Лисечко.

kuratory polozhennia 3

Відповідно до нового документу, куратор студентської групи призначається з числа науково-педагогічних працівників Університету, з урахуванням профілю підготовки здобувачів вищої освіти та специфіки діяльності відповідної кафедри. Куратор призначається наказом ректора на один навчальний рік, але з можливістю подальшого подовження терміну роботи.

kuratory polozhennia 4

На куратора академічної групи покладено дуже багато відповідальних завдань: знайомити студентів з нормативними документами щодо організації освітнього процесу; надавати освітню, організаційну, інформаційну, консультативну та соціальну підтримку студентам групи; допомагати студентам в разі виникнення конфліктних ситуацій, сприяти їх розв’язанню; навчати вільно мислити та самоорганізовуватися в сучасних умовах; сприяти виконанню вимог Державного стандарту вищої освіти щодо підготовки студентів до подальшої фахової діяльності тощо.

kuratory polozhennia 5

Роль куратора змінюється залежно від курсу, на якому навчаються студенти. Наприклад, на І курсі він допомагає пройти адаптаційний процес, знайомить зі специфікою університету; на ІІ-ІІІ курсах – надає допомогу студентам з питань організації навчальної роботи, залучає здобувачів освіти до різних видів діяльності, до участі в заходах; а на останніх курсах – до науково-дослідницької роботи, участі в наукових конференціях, конкурсах тощо.

Проєкт Положення про куратора академічної групи КДПУ нині перебуває на етапі доопрацювання з урахуванням наданих кураторами пропозицій.

15116
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30