фото Казакова

Як ми вже повідомляли, серед переможців цьогорічного конкурсу Групи Метінвест «Місто – нашими руками» є й представники нашого університету. А саме, підтримку здобув проект, автором якого є завідувач кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму Володимир Казаков. Володимир Леонідович розповів, що ідея створення сучасного екстрим-центру для молоді виникла в нього ще у 2015 році. Упродовж двох років уточнювалися деталі, доповнювалися окремі пункти плану проекту. Оцінювала подані проекти експертна група, до складу якої ввійшли представники громадськості міста, журналісти й працівники «Метінвесту». Головним із критеріїв оцінювання проектів була суспільна значущість пропонованого до створення об’єкта.

казаков грант

 

На думку переможця, виграти – це ще половина шляху, основне – це втілити в життя все задумане. А заплановано дуже багато. Це – розробка плану та будівництво екстрим-центру на території, прилеглій до головного корпусу Криворізького державного педагогічного університету. Центр передбачає створення навчально-тренувального майданчика для проведення тренувань зі спортивного туризму.

Умови реалізації проекту передбачають:

  • відкритість території, на якій не повинні розташовуватися телекомунікаційні та електричні мережі;
  • проведення будівельних робіт на території майбутнього екстрим-центру (його відкриття планується на початку вересня 2017 року), окрім двох ділянок, на яких передбачено тільки озеленення;
  • майданчик для тренувань зі спортивного туризму буде також використовуватись як навчальна база для студентів Криворізького педагогічного і проведення змагань зі спортивного туризму, в яких зможуть взяти участь усі бажаючі.

Володимир Леонідович зауважив, що створення і реалізація задуму неможлива без підтримки однодумців і співавторів проекту. Він висловив щиру подяку асистенту кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму Олександру Анатолійовичу Матіщуку, який брав безпосередню участь у розробці проекту.

Переможець конкурсу зазначив, що головна мета, яку він ставив перед собою, – це залучення громадян, особливо молоді міста, до здорового способу життя та змістовного дозвілля, популяризація Криворізького педагогічного університету серед школярів та студентів міста. А ідей щодо соціального розвитку як Криворізького педагогічного, так і для міста – безліч. 

казаков грант1


 

1776
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31