09 грудня 2021 року відбулося чергове засідання Вченої ради Криворізького державного педагогічного університету. Згідно з Планом роботи до порядку денного було включено два основні питання:

1. Про підготовку фахівців за третім рівнем вищої освіти в університеті у 2016–2021 рр. поінформувала проректор з наукової роботи Гаманюк Віта Анатоліївна, наголосивши на важливості дотримання норм Тимчасового положення про атестацію здобувачів третього (освітньо-наукового) ступеня вищої освіти та присудження ступеня доктора філософії в КДПУ, а також на забезпеченні своєчасної підготовки якісної кваліфікаційної праці. За результатами обговорення виступив ректор університету Шрамко Ярослав Владиславович, який зазначив, що нові підходи щодо освітньої програми третього рівня підготовки здобувачів освіти – це обов’язкові атрибути сучасної форми навчання докторів філософії; закцентував, що акредитації освітніх програм докторів філософії консолідували науково-педагогічних працівників університету та визначили пріоритетність їх якісної наукової складової.

2. З другого питання виступила завідувач кафедри дошкільної освіти Ковшар Олена Вікторівна, яка проаналізувала стан підготовки фахівців спеціальності 016 Спеціальна освіта. Підсумовуючи, ректор університету наголосив, що представлені результати дозволяють систематично формулювати конкретні пропозиції щодо покращення ОП відповідно до вимог сучасної системи вищої освіти, потреб здобувачів вищої освіти, що навчаються за програмою, їх освітніх і наукових інтересів, а також запитів ринку праці.

Вчена рада розглянула також питання про присвоєння вченого звання; про переведення студентів з контрактної форми навчання на навчання за рахунок видатків Державного бюджету; про виконання рішень Вченої ради за червень 2020 року – листопад 2021 року; про утворення спеціалізованої вченої ради для проведення разового захисту дисертації з метою присудження ступеня доктора філософії; затвердила Правила прийому у Криворізькому державному педагогічному університеті у 2022 році та Кодекс академічної доброчесності; розглянула питання науково-навчального сектора.

З рішеннями Вченої ради університету можна ознайомитися за покликанням: https://kdpu.edu.ua/pro-nas/vchena-rada-universytetu/rishennia-vchenoi-rady.


17810
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30