img24

Улюблений івент юних дослідників повернувся! 23 грудня 2021 року на базі Криворізького педагогічного відбувся профорієнтаційний захід «Ніч науки». Тематика довгоочікуваної події передбачала знайомство з різними царинами наукового знання.

img24

Ніч науки – це дослідницький квест для школярів, який проводять задля прищеплення любові до науки, ознайомлення з її напрямками й інструментарієм.

img24

Учасниками цієї події стали учні Криворізького навчально-виховного комплексу № 129 «Гімназія-ліцей академічного спрямування».

img24

«Мені дуже приємно вітати всіх у стінах нашого університету. Сьогодні на базі КДПУ буде відбуватися дійсно цікавий захід, який ми започаткували спільно з керівництвом КНВК № 129 «ГЛАС». Проведення цього заходу вже стало традиційним. Ми перейняли досвід європейських країн, оскільки за кордоном «Ночі науки» досить поширені. Ця подія спрямована на ознайомлення з науковими досягненнями й освітніми можливостями Криворізького педагогічного: наш заклад має сучасні науково-навчальні лабораторії, обладнання й комплекс скелелазіння, варті вашої уваги», – зазначив ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко.

img24

Юні дослідники розділилися на групи, кожна з яких отримала маршрутний лист із певною послідовністю локацій.

img24

Згідно з визначеним порядком учні рухалися науковими осередками, де виконували захоплюючі завдання, спостерігали за дослідами, збагачували свої теоретичні знання.

img24

Усього було представлено 10 локацій: хімічна, біологічна, фізична, астрономічна, математична; локації, присвячені інформатиці, робототехніці, скелелазінню, зварюванню, а також локація-ресторан.

img24

Кожна група відвідала по 5 локацій відповідно до кольору своєї команди. Перебування на станціях було фіксованим і становило 15 хвилин.

img24

Темрява за вікном, антураж храму науки, нові враження в незвичайних приміщеннях аудиторій створювали таємничу атмосферу й стимулювали жагу до знань.

img24

Школярі з величезним ентузіазмом рухалися визначеними маршрутами й захоплено вивчали наукові цікавинки.

img24

Подорож юних дослідників завершилася новорічною програмою – хороводами біля ялинки, співами з Дідом Морозом і солодкими подарунками.

img24

Криворізький педагогічний вітає громаду КНВК № 129 «ГЛАС»
із прийдешніми новорічними й різдвяними святами!
17949
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок