1

Сторінки історії війни проти України щодня оновлюються як новинами про небачений героїзм нашої нації, так і звістками про тяжкі втрати. Із глибокою скорботою факультет географії, туризму та історії КДПУ повідомляє про загибель свого хороброго випускника - старшого сержанта Михайла Джуня.

Михайло мешкав у с. Китайгород Царичанського району. За чотири роки служби у повітрянодесантній бригаді юнак пройшов шлях від солдата до старшого сержанта й командира бойової машини повітрянодесантного підрозділу. «Як я став молодшим командиром? Напевно позначилося те, що маю педагогічну освіту й зарекомендував себе певним чином. Командир роти запропонував посаду, а я погодився й не шкодую. Спочатку був командиром відділення, потім інструктором з фізпідготовки. Нині у мене в підпорядкуванні кількадесят військовослужбовців», - розповідав Михайло Джунь, спілкуючись із кореспондентом інформаційного агентства Міністерства оборони України наприкінці 2020 року.

2

Наш захисник був справжнім патріотом і громадянином, мужнім і рішучим військовослужбовцем. З 2017 року він проходив військову службу за контрактом у лавах Збройних Сил України. «Михайло ніколи не шукав легких шляхів, був завжди готовий брати на себе всю повноту відповідальності за ухвалені рішення в будь-яких умовах, вирізнявся надзвичайно високими якостями справжнього патріота - відданістю Вітчизні, високим професіоналізмом, чесністю й повагою до людей», - такими спогадами про героя діляться на Facebook-сторінці Дніпровського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки смт Царичанка.

3

13 березня 2022 року життя українського воїна обірвалося від ворожої кулі. Юнак захищав свою землю до останнього подиху. Загибель Михайла стала непоправною втратою для його родини та громади, для армії країни, для всієї держави. Місто й університет завжди з глибокою шаною пам’ятатимуть подвиг хороброго бійця, здійснений в ім’я найвищих людських цінностей свободи й справедливості, заради права гідного життя на рідній землі.

Навіки слава Герою! Пам’ятаємо. Перемагаємо.

18814
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31