concert collage

31 серпня 2017 року о 10.00 в актовій залі головного корпусу Криворізького педагогічного відбулося урочисте зібрання викладачів та працівників університету.

Традиційний щорічний захід зібрав колектив КДПУ з нагоди Дня знань – знакового для педагогічного вишу свята. Піднесену атмосферу зустрічі нового навчального року створило виконання старовинного студентського гімну “Gaudeamus” («Радіймо»), який вже не перше століття надихає академічні громади з новими ідеями та оновленою наснагою повертатися до науково-педагогічної творчості.

Ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко привітав присутніх з Днем знань та з першою річницею відновлення діяльності Криворізького педагогічного у якості самостійного вищого навчального закладу; нагадав про велику працю, виконану згуртованим колективом університету на шляху до повернення академічного статусу.

Запальна бальна хореографія та веселі народні мотиви від творчих колективів музично-хореографічного відділення факультету мистецтв подарували присутнім яскраві емоції та створили святковий настрій.

Після завершення урочистого зібрання о 10.45 у конференц-залі відбулося засідання Вченої ради університету.

Перед початком засідання Вчена рада тепло привітала ювілярів університету.

У переддень початку нового навчального року на офіційній зустрічі науково-педагогічної громади вишу йшлося про результати роботи колективу в 2016-2017 навчальному році та завдання на 2017-2018 навчальний рік. На основі планів факультетів та структурних підрозділів було затверджено річний План роботи університету.

Присутні ознайомились зі звітом про індивідуальну наукову роботу стипендіата Кабміну, доцента кафедри історії України та правознавства Р. П. Шляхтича. Проректор з науково-педагогічної роботи В. П. Лисечко у своєму виступі розглянув питання призначення академічних стипендій; відтак проблему коригування видатків на стипендіальне забезпечення було винесено на колективне обговорення.

На засіданні було розглянуто питання внесення змін до положення про вимоги до кваліфікаційних робіт магістрів університету. Перший проректор КДПУ О. А. Остроушко підкреслила, що пропоновані зміни стосуються термінів затвердження тем кваліфікаційних робіт. Під час обговорення цього питання присутні торкнулися і проблеми присвоєння кваліфікації викладача вишу.

Проректор з наукової роботи В. А. Гаманюк розповіла про науково-навчальну ділянку роботи університету, зокрема, про участь викладачів Криворізького педагогічного у конкурсі розробок молодих вчених. Колективом було затверджено чергове число наукового видання «Гендерна парадигма освітнього простору», започаткованого кафедрою педагогіки.

Директор бібліотеки університету Г. М. Віняр повідомила присутніх про державний проект створення Національного репозитарію академічних текстів та нагадала про важливість функціонування електронного архіву наукового доробку вищого навчального закладу. В бібліотеці Криворізького педагогічного нині триває активна робота зі створення ретроспективи публікацій науковців університету.

Наприкінці зустрічі академічної громади зав. кафедрою фізичної культури та методики її викладання В. В. Шутько запросив усіх присутніх долучитися до святкування Дня фізичної культури і спорту України 9 вересня та нагадав про питання комплектації команд факультетів для участі у спортивному святі.

2293
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок