14 вересня 2023 року в конференц-залі головного корпусу відбулося чергове засідання Вченої ради Університету. Перед розглядом планових питань голова Вченої ради Шрамко Я. В. вручив дипломи доктора філософії Скрипник Л. М. і Науменко М. В. та побажав молодим науковцям нових здобутків і досягнень.

Також ректор університету урочисто подякував у зв’язку з виходом на заслужений відпочинок Зичкову А. К. та канд. біол. наук, доцента Марчик В. І., відзначивши особистий внесок колег у забезпечення розвитку освіти, зміцнення наукового потенціалу України, зокрема й КДПУ, багаторічну сумлінну працю та високий професіоналізм.

Згідно з Планом роботи до порядку денного було включено два основні питання:

  1. Про результати прийому на навчання та шляхи покращення профорієнтаційної роботи доповіла відповідальний секретар приймальної комісії Віхрова О. В., яка проаналізувала особливості вступної кампанії 2023 року; представила порівняльний огляд результатів прийому за кожною спеціальністю; узагальнила інформацію про результати цьогорічного вступу до КДПУ; окреслила шляхи оптимізації роботи приймальної комісії на наступний рік. В обговоренні взяли участь завідувач кафедри ботаніки та екології Євтушенко Е. О., завідувач кафедри туризму та економіки Казаков В. Л., завідувач кафедри філософії Абдула А. І., проректор з науково-педагогічної роботи Баруліна Ю. О., перший проректор Отстроушко О. А. Підсумовуючи, ректор Шрамко Я. В. наголосив на тому, що робота приймальної комісії в університеті організована на належному рівні; закцентував на важливості пошуку нових шляхів підсилення профорієнтаційної роботи та комунікації зі вступниками задля популяризації спеціальностей університету серед випускників міста та області.
  2. З другого питання виступила декан факультету дошкільної і технологічної освіти Кулінка Ю. С., яка доповіла про стан підготовки фахівців спеціальностей 015 Професійна освіта (Транспорт), 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології). В обговоренні взяли участь завідувач кафедри педагогіки та методики технологічної освіти Савченко Л. О. та завідувач кафедри загальнотехнічних дисциплін та професійного навчання Цись О. О., які наголосили на необхідності постійного відслідковування процесу розвитку спеціальностей задля врахування тенденцій ринку праці, галузевого та регіонального контекстів.

Вчена рада розглянула також питання про переведення студентів з контрактної форми навчання на навчання за рахунок видатків Державного бюджету; затвердила програми атестації здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти та сертифікатну програму «Стратегії сучасної усної комунікації англійською мовою»; розглянула питання відділу аспірантури, докторантури та наукової роботи; також інші питання, що забезпечують освітню та наукову діяльність КДПУ.

З рішеннями Вченої ради можна ознайомитись за покликаннями:

Рішення Вченої ради (1) від 14.09.2023 р. (https://drive.google.com/file/d/1gvEYLf4lbCoQTP9BwPJx7kA7r4eOMOI1/view)
Рішення Вченої ради (2) від 14.09.2023 р. (https://drive.google.com/file/d/1zkavF8knYbt-dWa5Rs4-4BJjSgi4ptar/view)
23162
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок