колядки 2018

11 січня відбулося перше у новому 2018 році засідання Вченої ради Криворізького державного педагогічного університету.

Перед початком засідання відбулося урочисте різдвяне дійство: до академічної громади завітали студенти музично-хореографічного відділення факультету мистецтв (учасники камерного хору «Крещендо» під керівництвом старшого викладача кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування Сергєєвої Вікторії Михайлівни), які в образі колядників-щедрувальників подарували присутнім запальне театралізоване дійство з народними різдвяними розвагами. Ця добра і давня традиція університету, створюючи неповторний настрій та справжню святкову атмосферу, надихає Вчену раду на плідну роботу на благо нашого закладу та дає позитивну настанову на весь рік.

Першим питанням порядку денного засідання стале конкурсне обрання на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників по кафедрах університету. Після ознайомлення з кандидатурами претендентів на вакантні посади цих кафедр, відбулася процедура шляхом таємного голосування, результати якого було оголошено наприкінці засідання.

вчена рада 2018 остроушко

Перший проректор О. А. Остроушко виступила з доповіддю щодо актуальних проблем випускних робіт студентів університету; нагадала про основні засади положення про кваліфікаційні роботи, вимоги до їх оформлення і змісту. Проректор розкрила питання визначення студентів, які допускаються до захисту кваліфікаційних робіт, розповіла про нові навчальні плани для підготовки магістрів, вимоги до присвоєння кваліфікації викладача вищої школи, дискусійні питання щодо допуску студентів до виконання кваліфікаційної роботи або складання комплексного іспиту. У ході обговорення цього питання було окремо наголошено на важливості уміння студентів застосовувати набуті знання під час вирішення прикладних фахових завдань. Активна дискусія, яка відбулася на засіданні під час розгляду цього питання, засвідчила важливість забезпечення високої якості магістерських робіт, що виконуються випускниками університету.

вчена рада 2018 1

Завідувач навчально-методичного відділу С. Л. Мальченко представила для затвердження навчальні програми по кафедрах університету змісту. Проректор з наукової роботи В. А. Гаманюк повідомила про рекомендації до друку видань науковців університету та розкрила питання підготовки аспірантів і докторантів, запропонувавши низку змін до Положення про роботу аспірантури і докторантури університету. Серед інших тем доповіді проректора – проблеми Положення про підготовку здобувачів наукових ступенів на базі КДПУ, пропозиція науково-педагогічним працівникам університету долучитися до складання рецензій на роботи членів Малої академії наук України, необхідність надання робочих програм з дисциплін для нових спеціальностей здобувачів освітньо-кваліфікаційного рівня PhD.


 

3714
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31