21 квітня 2018 року кафедра інформатики та прикладної математики КДПУ за підтримки ГО «Академія тренінгової освіти» запросила всіх небайдужих до сучасної технічної творчості на Перші відкриті міські змагання з робототехніки «РоботKR».

 

Уміння працювати зі складною технікою є однією з необхідних компетенцій людини ХХІ століття. Роботизація більшості сфер суспільного життя і загальна автоматизація виробництва - справа найближчих десятиріч. Юні криворіжці до майбутнього готові: зі шкільних років вони не тільки впевнено взаємодіють з роботами, а й програмують їх.

«Фахівці вважають, що у недалекому майбутньому 7 із 10 спеціальностей будуть пов'язані з інформаційними технологіями, а ще 5 з них – безпосередньо з робототехнікою. Впевнений крок до цього майбутнього необхідно робити саме зараз: формувати у школярів навички автоматизації, навчати основам конструювання роботів», – розповідає про важливість розвитку кіберіндустрії у місті одна з організаторів змагань, доцент кафедри інформатики та прикладної математики Наталя Хараджян.

Саме таку мету мали Перші міські змагання роботів, створених учнівською молоддю Кривого Рогу. Роботи змагалися на двох треках: виштовхували кеглі за межі поля у «Кегельрингу» і автономно проходили складні маршрути звивистими трасами на «Слаломі». Цікаво, що під час подолання перепон «Слалому» роботи орієнтувались виключно на власне «зорове сприйняття» - єдиним орієнтиром розумним механізмам слугували кольорові гами шляхів.

У змаганнях брали участь роботи, побудовані з використанням деталей конструкторів LEGO та запрограмовані у середовищах ROBOLAB, LEGO® MINDSTORMS NXT software, LEGO® MINDSTORMS EV3 software.

А за лаштунками цих вражаючих футуристичних перегонів – учні криворізьких шкіл (від 9 до 15 років) та їх вболівальники – батьки, наставники, представники громадськості. Учасники одинадцяти команд від різних шкіл міста, які було сформовано за віком – усього 39 осіб – навчаються у КЗОШ № 4, КЗШ № 68, КНВК № 35 «Імпульс», Криворізькій гімназії № 95, КНВК № 81, Педагогічній гімназії № 24, КЗШ № 23, ГЛАС 129, КЗСШ № 90, Криворізькому центрально-міському ліцеї, ЗОШ № 41 і Покровському ліцеї.

У перервах між етапами змагань роботів наставала черга для краси рухів людини: під керівництвом викладача кафедри фізичної культури та методики її викладання Н. Г. Макаренко наші студенти створювали настрій спортивного свята на динамічних хвилинках аеробіки.

За результатами змагань компетентне журі визначило призові місця. 

Слалом

1. DreamTeam

2. Фантастическая четверка

3. Klever

Кегельринг

1. The Crazy Wizards

2. Technostar та DreamTeam

3. Hachkers

Загальний залік

 

1. DreamTeam

2. Фантастическая четверка

3. The Crazy Wizards

Не обійшлося і без приємних несподіванок: учасники заходу із задоволенням поласували фірмовими пряниками від Ольги Гламаздіної, виготовленими спеціально для перших у місті змагань роботів.

Вітаємо переможців! А усіх, хто бажає долучитися до власноручного створення майбутнього – чекаємо у Школі робототехніки.

Більше фото у Галереї

 

4722
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок