Підготовка вчителів початкових класів у Криворізькому педагогічному має давню традицію, оскільки розпочалась з 1960 року. Вона орієнтована на забезпечення потреби молодшої школи у висококваліфікованих фахівцях, які зможуть провести дитину до знань в перші роки її перебування у школі.

 

Студенти, які навчаються за спеціальністю початкова освіта під час навчальних занять розвивають в собі такі вміння як творчість, толерантність, вміння спілкуватись з дітьми й надати їм всі необхідні для подальшого розвитку вміння й навички. Під час навчання студенти оволодівають майстерністю риторики й володінням художнім словом, вмінням працювати з інформацією й доносити її людям різного віку, що є важливим вмінням у сучасному світі.

В ході навчання для студентів можлива спеціалізація за напрямами фізкультури, англійської мови й психології, що фактично доповнює вже набуті навички й поглиблює знання з певної дисципліни. Занурення у більш вузьку спеціалізацію є європейським трендом в сучасній освіті, що фактично належить до інтеграції українського освітнього процесу на міжнародний ринок.

Наразі на базі спеціальності початкова освіта в університеті впроваджується курс на реформування освітньої системи в державі. Таким чином студенти вже зараз можуть долучитись до творення Нової української школи й в подальшому реалізувати її принципи (формування життєвих компетентностей в учнів) вже в ході практичної діяльності.

«На кафедрі початкової освіти ми навчаємо сучасних педагогів, готових і до постійного саморозвитку, і до практичного впровадження нових освітніх концепцій, сприяємо розвиткові студентської науки. Це дозволяє студентам почати своє професійне становлення вже під час навчання в університеті», - розповідає завідувач кафедри початкової освіти, доц. Олена Павлик.

5142
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок