Криворізький педагогічний університет багатий на різнобарв’я спеціальностей. Напрям трудове навчання та технології є багатопрофільною галуззю, яка користується попитом серед абітурієнтів.

Особливість цієї спеціальності полягає в тому, що вона охоплює найрізноманітніші профілі навчання, такі як: конструювання та моделювання одягу, конструювання та дизайн меблів, автосправа, кулінарія та сервіс у ресторанному бізнесі. Студенти, які навчаються за технологічним напрямком, мають змогу отримати привілеї у вигляді додаткової спеціальності «Інформатика» чи спеціалізації «Позашкільна освіта».

Запорукою якісної підготовки висококваліфікованих учителів трудового навчання, креслення, технологій, інформатики є досвідчений професорсько-викладацький склад кафедри, який вдало поєднаний з інноваційними засобами навчання.

«Кафедра загальнотехнічних дисциплін та професійного навчання забезпечує підготовку студентів за базовими профілями «Автосправа» і «Конструювання та дизайн меблів». Навчання студентів відбувається в оснащених лабораторіях і навчальних кабінетах, що дає змогу закріпити свої теоретичні знання на практиці», – наголосив асистент кафедри ЗТД ПН О. О. Цись.

Однією з форм підсумкового контролю успішності навчання студентів є екзамен. Прес-центр університету побував на одному з них. «Конструювання і моделювання одягу з методикою викладання» – одна з провідних дисциплін технологічної освіти, а екзамен має свої особливості. Студенти впродовж року мали пошити верхній та нижній одяг, описавши технологію його виготовлення.

«Протягом цілого року згідно з навчальною програмою студенти створювали по 5 одиниць одягу, враховуючи власні параметри. Ці вироби зазначені в плані роботи з поетапним збільшенням складності. На екзамені разом зі студентами ми обговорюємо створені вироби, аналізуючи кожну деталь окремо. Після чого на основі білету студенти дають теоретичну відповідь», – розповідає заступник декана з виховної роботи, доцент Н. В. Волкова.

Результати старань студентів мають диференційовану оцінку, яка включає в себе роботу на заняттях, рівень володіння теоретичним матеріалом, показник практичних умінь.

П. Буаст казав: «Освіта – скарб; праця – ключ до нього». Саме тому трудове навчання є необхідним аспектом виховання школярів. Криворізький педагогічний університет створює належні умови задля підготовки компетентних учителів, які будуть передавати свої знання іншим.

5153
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30