За свою історію факультет іноземних мов Криворізького педагогічного підготував близько двох тисяч вчителів англійської, німецької, російської мови та зарубіжної літератури - педагогів-новаторів, які не тільки досконало володіють сучасними навчальними методиками, а і добре розуміються на особливостях іншомовної комунікативної культури. Ліцензування нової спеціалізації «Германські мови і літератури (включно переклад)» спеціальності 035 Філологія було лише питанням часу.
Професійні перекладачі сьогодні користуються попитом в усіх сферах, де потрібне володіння іноземними мовами і навички роботи з текстами – від туристичних агентств і бюро перекладів до підрозділів транснаціональних корпорацій. Досконале володіння мовними засобами і стилістичними прийомами двох і більше мов, захоплюючі відкриття і цікава практична робота – нові лінгвістичні світи чекають на знавців мовних нюансів.
Опанування мистецтва перекладу передбачає бездоганне володіння мінімум двома мовами. У Криворізькому педагогічному це англійська і німецька. Висококваліфіковані викладачі кафедри англійської філології готові озброїти майбутніх професіоналів фундаментальними теоретичними знаннями, надати практичний досвід, навчити тонкощам стилістики й соціальної варіативності мови, познайомити з соціокультурними аспектами перекладу.
«Майстерність перекладача передбачає ґрунтовне знання дисциплін, які вивчають зіставний аспект лінгвістики – таких, як порівняльна лексикологія, - наголошує завідувач кафедри англійської філології, доц. І. С. Зоренко. – Випускники спеціальності опанують як усний, так і письмовий переклад, навчаться професійно перекладати художні, технічні, публіцистичні та інші тексти».
Серед дисциплін, які вивчатимуть майбутні перекладачі – англійська і німецька мови, історія англійської, література (у тому числі й українська), латинська мова, редакторська справа. Після закінчення навчання студенти знатимуть англійську відповідно до вимог рівня С1 за глобальною шкалою рівнів володіння іноземною мовою.
Дізнайтеся більше про факультет у презентації