IMG 0403

Традиційно у другий четвер місяця, на цей раз 13 вересня 2018 року, відбулося чергове засідання Вченої ради університету.

IMG 0390

До початку розгляду порядку денного засідання, Вчена рада привітала Шенаєву Тетяну Олексіївну, кандидата біологічних наук, доцента кафедри хімії та методики її навчання, яка більше 20 років пропрацювала у КДПУ та йде на заслужений відпочинок. Ректор університету від імені колективу висловив подяку та найкращі побажання Тетяні Олексіївні за багаторічну плідну науково-педагогічну працю, її внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів. Від імені профкому університету Тетяну Олексіївну привітала голова профкому Бурман Л.В.

Серед основних питань, що розглядалися були доповіді: «Про результати прийому на навчання та шляхи покращення профорієнтаційної роботи» і «Про підсумки ліцензування та акредитації спеціальностей у 2017-2018 н.р. та підготовку ліцензійних та акредитаційних справ спеціальностей у 2018-2019 н.р.».

З першою доповіддю виступила відповідальний секретар приймальної комісії Віхрова О.В., в якій було розкрито основні особливості, перебіг та результати вступної кампанії 2018 року, накреслено шляхи покращення профорієнтаційної роботи та оптимізації роботи приймальної комісії.

IMG 0411

В обговоренні взяли участь завідувач кафедр фізичної географії, краєзнавства та туризму Казаков В.Л., завідувач кафедри зоології та методики навчання біології Стригунов В.І., перший проректор Остроушко О.А., які поділилися своїми думками з приводу проведення  профорієнтаційної роботи, яка, на їх думку, сприятиме зацікавленню та залученню до вступу в КДПУ майбутніх абітурієнтів.

IMG 0414

До обговорення залучився ректор університету Шрамко Я.В., який, зокрема, позитивно оцінив роботу приймальної комісії у цьому році, зазначивши, що результативна робота приймальної комісії  залежить від її складу, від вмотивованих людей, які в ній працюють. Ректор ознайомив присутніх з показниками адресного розміщення державного замовлення за спеціальностями (спеціалізаціями) і закладами освіти України, що надають освітні послуги за напрямом підготовки (014) Середня освіта. Вони засвідчують, що Криворізький державний педагогічний університет за багатьма спеціалізаціями входить у першу п’ятірку серед ЗВО України, яким надано вищий обсяг державного замовлення. Серед таких спеціалізацій – Біологія та здоров’я людини (ІІІ місце), Географія (ІІІ місце), Інформатика (V місце), Математика (ІV місце), Музичне мистецтво (І місце), Образотворче мистецтво (І місце), Трудове навчання та технології (ІІ місце), Українська мова і література (І місце). Ярослав Владиславович зупинився також на оцінці якості набору студентів на перший курс навчання, зазначивши, що до нас прийшли здобувати освіту найкращі випускники шкіл. Про це свідчать  рейтингові списки вступників з багатьох спеціальностей: Математика (Семенко Ольга, конкурсний бал – 195,512); Біологія та здоров’я людини (Кабак Олександра, конкурсний бал – 195,949); Початкова освіта (Струк Анастасія Юріївна, конкурсний бал – 185,436); Дошкільна освіта (Матінян Аіда, конкурсний бал – 184,846); Українська мова і література (Чумаченько Аліна, конкурсний бал – 188,598).

З доповіддю «Про підсумки ліцензування та акредитації спеціальностей у 2017-2018 н.р. та підготовку ліцензійних та акредитаційних справ спеціальностей у 2018-2019 н.р.» виступила перший проректор Остроушко О.А., яка охарактеризувала першочергові завдання університету з цього напряму роботи в поточному навчальному році.

Вчена рада з метою заповнення вільних місць державного замовлення перевела студентів четвертого курсу, магістрів другого року навчання та другого курсу із скороченим терміном навчання з навчання за контрактом на навчання за рахунок коштів Державного бюджету.

На засіданні було розглянуто також ряд важливих питань, що стосуються забезпечення освітнього процесу.

З рішеннями вченої ради можна ознайомлюватися за посиланням: https://kdpu.edu.ua/pro-nas/vchena-rada-universytetu/rishennia-vchenoi-rady.html

5542
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок