science night18 7

26 грудня 2018 року в головному корпусі відбувся профорієнтаційний захід – «Ніч науки». Уже другий рік поспіль учні Криворізького навчально-виховного комплексу № 129 «Гімназії-ліцею академічного спрямування» приєднуються до цієї події.

Цьогорічна зустріч – незвичайна. Вона побудована за мотивами відомої серії творів про пригоди Гаррі Поттера. Наш університет перетворився на Гоґвортс, а школярі – на чарівників магічної школи. На початку загадкової експедиції кожен отримав справжнє запрошення, яке стало перепусткою до храму Науки.

science night18 8

Але спочатку хлопці та дівчата отримали цінні поради від мудреців нашого університету. Першою до учнів звернулась декан фізико-математичного факультету О. В. Віхрова: «Я сподіваюсь, що вас зацікавить знайомство з такими предметами як хімія, математика, біологія тощо. Можливо, саме ці дисципліни й визначать вибір вашої майбутньої професії. Звісно, ви не обов’язково станете студентами нашого університету, але те, що ви побачите сьогодні, вам точно сподобається. Сьогодні ви дізнаєтесь щось нове й проведете час з користю».

science night18 6

Приєдналась до привітань й проректор з наукової роботи В. А. Гаманюк: «Ми раді вас вітати в стінах нашого університету. Сподіваюсь, що для нас із вами ця подія стане доброю і світлою традицією. Сьогодні ви зможете відкрити для себе галузь науки, яка вас зацікавить і в сфері якої ви захочете розвиватися. Адже наука – всюди навколо нас. Усі предмети навколишнього середовища – результат наукового прогресу. Бажаю всім гарного вечора, задоволення і нових цікавих зустрічей та вражень!».

science night18 4

Після цього учні магічної школи рандомно витягували із шухляди кольорові стрічки, які відповідали кольору команди. Супроводжували маленьких науковців наші студенти, які координували рух на станціях маршрутів. Дітям було представлено 6 станцій: хімічна, зоологічна, математична, фізична, біологічна й станція робототехніки. Усі учасники пізнавального квесту були в однакових умовах, тому на кожну станцію всі мали по 15 хвилин.

science night18 3

Який-то був би Гоґвортс, якщо все було б так просто? Перш ніж розпочати навчання, учасники мали розв’язати ребус або відгадати загадку для того, щоб потрапити до бажаної аудиторії. Юні науковці виявилися доволі кмітливими: вони швидко склали номер мобільного телефону за допомогою періодичної системи Менделєєва, розв’язали ребус із переставлянням сірників, знайшли відповідь на кожне непросте запитання. А це означає, що всі команди потрапили до кімнат природничо-технічних знань.

science night18 2

Учні мали змогу дізнатися багато нового про комбінаторику, самостійно проаналізувати властивості речовин за допомогою індикаторного паперу, дослідити унікальність рослин крізь лінзу мікроскопу, встановити час власної реакції звичайною канцелярською лінійкою, здобути елементарні знання з програмування роботів, поринути у тваринний світ і поспостерігати за процесом хемілюмінесценції. Таке проведення часу не залишило байдужим нікого. Враження учнів цьому підтвердження:

  • «Мені дуже сподобалось відвідувати різноманітні станції, особливо до душі припала – фізична. Я у захваті від того, що була наочність. Все пройшло дійсно круто», – розповідає Денис Левченко.
  • «Квест видався цікавим. Мене найбільш вразила станція робототехніки. Вона була вражаючою. Я не пожалкувала, що прийшла сьогодні», – ділиться враженнями Єлизавета Прокопенко.
  • «Сьогодні було багато майстер-класів і конкурсів, і звичайно, мені це дуже сподобалось. Я запам’ятаю надовго станцію, де ми вивчали біологічні науки тому, що ми проводили різноманітні дослідження із зміненням кольорів. З цієї ж причини мені сподобалась і хімічна станція», – наголошує Катерина Михальченко.

science night18 5

Після завершення дослідницького квесту на школярів чекав приємний сюрприз. Бо ж яке свято без подарунків? Тому на завершення свята науки абсолютно всі учні, студенти й викладачі отримали солодкі подарунки за сумлінність, наполегливість і уважність.

Більше фото в галереї

6548
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30