На перше засідання Вченої ради в новому році (10.01.2019 р.) за Різдвяною традицією Криворізького педагогічного завітали колядники народного камерного хору «CRESCENDO» музично-хореографічного відділення факультету мистецтв, які звернулися до присутніх зі щирими віншуваннями добробуту, злагоди й миру. 

Перед початком своєї роботи Вчена рада привітала з ювілеєм Віняр Ганну Миколаївну, яка пройшла свій трудовий шлях від асистента до завідувача кафедри та директора бібліотеки.

На цьому засіданні також традиційно на початку року звітували про свою роботу Студентське наукове товариство та Рада молодих учених. З доповідями виступили голова Студентського наукового товариства Онищенко Ірина Володимирівна, кандидат філологічних наук, доцент кафедри початкової освіти та голова Ради молодих учених Макаренко Ірина Євгенівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки.

На засіданні було обрано за конкурсом завідувача кафедри практичної психології Мірошник Зою Михайлівну та присвоєно вчене звання доцента кафедри практичної психології Бондар Катерині Миколаївні.

Розглядалося питання про зміну плати за навчання. Державною службою статистики України оприлюднений індекс інфляції за 2018 рік у розмірі 9,8%. Відповідно до частини 7 статті 73 закону України «Про вищу освіту» заклад вищої освіти має право змінювати плату за навчання у порядку, передбаченому договором, не частіше одного разу на рік і не більше як на офіційно визначений рівень інфляції за попередній рік. Було прийняте рішення – змінити з 01 лютого 2019 року плату за навчання для громадян України, збільшивши її на 9,8% з округленням до цілої гривні в бік зменшення, відповідно до офіційно визначеного індексу інфляції за 2018 рік для здобувачів вищої освіти всіх напрямів підготовки, спеціальностей та форм навчання, які уклали договори про надання освітніх послуг після 01 липня 2015 року.

Вчена рада визначила ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами семестрового контролю в першому семестрі 2018-2019 навчального року. Прийняте рішення – визначити однаковий для всіх факультетів, курсів та спеціальностей Університету ліміт стипендіатів, яким буде призначатися академічна стипендія за результатами семестрового контролю в першому семестрі 2018-2019 навчального року: 45% від фактичної кількості студентів денної форми навчання, які навчаються за державним замовленням на певному факультеті, курсі за певною спеціальністю станом на 01 лютого 2019 року.

Було також вирішено ряд питань по науково-навчальному сектору, відділу аспірантури та докторантури, які висвітлювала Гаманюк Віта Анатоліївна, проректор з наукової роботи.


 

6625
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок