studentday19 2

20 квітня 2019 року Криворізький педагогічний зустрічав гостей масштабного освітянського заходу – традиційного Дня майбутнього студента. Цього року формат події було оновлено: на учасників чекали вісім тематичних локацій з безліччю різноманітних заходів.

sd 200419 2

На офіційному відкритті свята гостей вітали талановиті студенти педагогічного, які запропонували присутнім видовищне дійство, створивши бадьорий настрій на весь, неймовірно насичений подіями, день. З вітальним словом виступив ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко: «Сьогоднішній захід не є звичайним днем відкритих дверей: ми представляємо весь спектр людського знання, весь світ нашого університету. Вісім факультетів підготували для вас найцікавіше з сучасних перспективних напрямків освіти й науки», - підкреслив ректор.

studentday19 8

Локація «Природничий всесвіт» представила всім, хто цікавиться біологією, хімією та спортом пізнавальні розваги на будь-який смак – від демонстрацій дослідів, експериментів і препаратів до міні-тренувань і виступів кращих атлетів Криворізького педагогічного. А всі, хто бажав на власні очі побачити цікавинки тваринного світу приєдналися до екскурсії зоологічним музеєм.

sd 200419 4

На «Філологічній толоці» шанувальники мови й літератури взяли участь у лінгвістичній та літературній вікторинах, відвідали етнографічну виставку й музей «Літературно-мистецьке Криворіжжя», долучилися до подій незвичайних форматів - стали гостями літературного фуршету й поетичного марафону, побачили оригінальну етнолінгвістичну замальовку, зробили пам'ятні світлини в тематичній фотозоні.

sd 200419 1

У «Майстерні творчості» гості університету переконалися: і промисловий дизайн, і ремесла можуть бути справжнім мистецтвом. Кожен отримав нагоду виявити власну креативність на майстер-класах, відвідати виставку студентських творчих робіт і художніх виробів або екскурсію до автокомплексу та навчальних майстерень, взяти участь у психолого-педагогічному квесті.

sd 200419 3

Історики й географи Криворізького педагогічного зустріли бажаних гостей на «Таємничих стежках» і запросили до подорожі крізь час і простір. Видатні історичні постаті й знакові артефакти різних епох змінювали одне одного на шляху мандрівників. Кожен охочий перевірити свої знання мав можливість взяти участь у вікторині, а ті, хто не уявляє свого життя без поклику далеких світів, змогли відчути себе справжніми досвідченими туристами у тематичній фотозоні. Родзинкою локації стала оригінальна гастро-етнографічна виставка, на якій учасники заходу побачили незвичайні географічні образи різних країн.

studentday19 3

На локації «OPEN SPACE» біля центрального входу до університету працювали астрофізичний майданчик та інтерактивна робозона «TechnoSpace» від «Школи робототехніки» КДПУ, де на всіх небайдужих до нових технологій чекав майстер-клас з малювання 3d-ручкою. Під час заходу «Математика у смартфоні» кожен, кого зацікавила можливість опановувати математичні премудрості за допомогою власного смартфону познайомився з використанням додатків для мобільних телефонів системи динамічної математики GeoGebra й дізнався про принципи роботи мобільного програмного забезпечення. А на всіх небайдужих до наукових «див» чекала «Фізична феєрія» - демонстрація цікавих та видовищних дослідів.

studentday19 6

У яскравій «Мовній мозаїці» гості університету відкрили для себе цілий світ, який кожен охочий зміг зробити своїм власним, завітавши до фотозони «The World is Mine». На майстер-класах і на привітній студентській гостині, під час захоплюючого лінгвістичного квесту й впродовж заочної подорожі сторінками світової літератури учасники заходу переконалися: вивчення іноземних мов – це справжня насолода!

studentday19 5

Дружні шаржі й живописні портрети, заняття з хореографії і майстер-клас з ліногравюри, екскурсія до майстерень художньо-графічного відділення факультету мистецтв і справжня університетська лекція з історії дизайну – весь цей калейдоскоп світу творчості чекав на шанувальників прекрасного, які відвідали локацію «Мистецький дивоцвіт». У рамках програми цієї локації пройшов і третій день І Всеукраїнського музичного фестивалю-конкурсу на базі КДПУ: гості університету отримали можливість побачити виступи учасників у номінаціях «Виконавець-інструменталіст» і «Виконавець-вокаліст».

studentday19 1

На кожного, хто знайшов у стінах університету «Психолого-педагогічну скарбничку», чекали нові відкриття: свіжі мистецькі враження на виставці творчих робіт, практика використання психологічних метафор, таємниці мистецтва квілінгу й навіть можливість знайти себе у соціально-педагогічному квесті на «Острові самовизначення».

studentday19 10

У заході взяли участь кілька сотень осіб із багатьох шкіл міста. Кожен знайшов собі заняття до душі й дізнався багато нового, отримав нагоду перевірити свої знання й цікаво та корисно провести час.

Дякуємо всім учасникам свята! До нових зустрічей!

Більше про кожну локацію Дня майбутнього студента читайте наступного тижня у циклі репортажів від прес-центру Криворізького педагогічного.

 

7585
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок