vizyt mon 1

29 листопада 2019 року Криворізький педагогічний з робочим візитом відвідали представники Міністерства освіти і науки України на чолі з Міністеркою Ганною Новосад.

До події приєдналися колеги з ДВНЗ «Криворізький національний університет», Криворізького економічного інституту ДВНЗ «Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана» й Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, а також представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

vizyt mon 2

Г. Новосад познайомилася з особливостями й умовами освітнього процесу в КДПУ, оглянула навчальні приміщення університету. «Наша спільна мета – найкраща освіта для студентів і кращі умови для діяльності працівників ЗВО. У державі тривають законодавчі зміни в управлінні вищою освітою, і сьогодні представники Міністерства готові почути питання освітян та взяти участь у конструктивному діалозі», - підкреслила Міністерка.

vizyt mon 3

Заступник міністра освіти і науки з питань вищої освіти Єгор Стадний презентував нову модель економіки галузі, у якій торкнувся нагальних питань фінансування ЗВО. «Комплексні зміни в законодавстві передбачають забезпечення максимальної автономії університетів. Нині кошторис закладу вищої освіти залежить від контингенту студентів; необхідність його збереження впливає на якість професійної підготовки. Тож робота на кількість – це те, що ми маємо змінити. Альтернативою їй є робота на якість», - переконаний заступник міністра.

vizyt mon 4

Є. Стадний запропонував нову формулу фінансування вищої освіти, базовими складовими якої є регіональний коефіцієнт, масштаб ЗВО, контингент студентів, а також результати діяльності університету – якість підготовки та стан працевлаштування випускників, зовнішнє фінансування наукових досліджень, зокрема міжнародні дослідницькі гранти, участь у світових академічних рейтингах.

vizyt mon 5

Після завершення презентації розпочалася сесія запитань-відповідей. Під час спілкування між криворізькими освітянами й представниками Міністерства відбувся плідний обмін думками з актуальних питань сучасної вищої освіти.

Дякуємо представникам Міністерства
за конструктивну розмову на актуальні теми!
9440
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30