Перше засідання Вченої ради Університету у 2020 році було присвячене питанню виконання кафедрами університету кадрових вимог щодо забезпечення провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти. З доповіддю виступила перший проректор Університету Остроушко О. А.

Доповідач зазначила, що кадрові вимоги щодо забезпечення провадження освітньої діяльності у сфері вищої та післядипломної освіти для осіб з вищою освітою викладено в Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності. Кожна ліцензована спеціальність, за якою університет провадить освітню діяльність, повинна мати групу забезпечення спеціальності – «група педагогічних, науково-педагогічних та/або наукових працівників,…які відповідають за виконання освітніх програм за спеціальністю на певних рівнях вищої освіти, особисто беруть участь в освітньому процесі і відповідають кваліфікаційним вимогам, визначеним Ліцензійними умовами». Було здійснено ґрунтовний аналіз забезпечення виконання кафедрами кадрових вимог.

В обговоренні ректор університету Я. В. Шрамко наголосив на безумовній необхідності забезпечення постійного й неухильного виконання вимог до рівня кадрового забезпечення освітньої діяльності у сфері вищої освіти.

Вчена рада розглянула питання про присвоєння вченого звання доцента кафедри дошкільної освіти та провела конкурсне обрання на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників університету; внесла зміни та доповнення до деяких нормативних документів; розглянула ряд інших робочих питань, які стосуються забезпечення освітнього процесу.

9819
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30