sobornist20 4

Кожного року 22 січня країна святкує особливу дату – День Соборності нашої держави. Сьогодні Криворізький педагогічний традиційно долучився до урочистостей з нагоди великого національного свята.

sobornist20 6

На заході від студентського клубу громаду університету поєднала знакова для всіх українців історична подія – 101 рік тому, 22 січня 1919 р. після проголошення Акту Злуки постала соборна українська держава. Ректор КДПУ, проф. Я. В. Шрамко звернувся до присутніх зі щирими словами привітання, нагадав про нещодавній сторічний ювілей одного з найважливіших державних свят. «Ця подія є важливим історичним орієнтиром нашого народу, символом української мрії про незалежну державу на своїй землі. Нехай ця мрія здійсниться для кожного з нас!», – побажав учасникам свята ректор.

sobornist20 2

Захід продовжила мелодійна композиція Юлії Рай «Балада про землю» - музичне вітання від солістки народної студії української пісні "Оберіг" Катерини Дубини (кер. к. пед. н., доц. кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування Л. І. Косяк).

sobornist20 1

Ведучі свята нагадали історію доленосних днів, коли відбувалося об’єднання українських земель, розповіли про споконвічне прагнення нашого народу до щасливого життя в єдиній державі. Присутні з інтересом переглянули відеохроніку цих історичних подій.

sobornist20 7

До слова було запрошено ст. викладача кафедри історії України та правознавства, к. і. н. Р. П. Шляхтича. Науковець розповів про ідею соборності нашої країни, підкреслив велике значення проголошення Акту Злуки для історичної долі української держави. «Маємо підтримувати й проголошувати нашу єдність, пишатися тим, що ми маємо, плекати й примножувати здобутки нації», - підкреслив Р. П. Шляхтич.

sobornist20 3

Неповторний ліризм української пісні подарував усім присутнім музичний проект «Flash Girls» (кер. ст. викладач кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування, к. п. н. Д. В. Бондаренко), який виступив з емоційним вокальним номером «Цвіте терен».

sobornist20 5

Фінальним акордом свята стала енергійна лірика від студентки групи МХК-17 Альбіни Курбанової – у її виконанні пролунала відома пісня «Мир над Україною».

Криворізький педагогічний щиро вітає всіх українців
із визначним святом національного календаря нашої держави!

9898
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30