Аспірантура
Криворізький державний педагогічний університет

ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ: ЯК ЗБЕРІГАЮТЬ ТРАДИЦІЇ В ГРАНАДІ

Серед усіх розмаїть Гранади на особливу увагу заслуговує дозвілля.

Гранада – місто, яке славиться різнобарвним культурним життям. Як для пересічних громадян, іноземних туристів, так і для студентів тут пропонується багато концертів, вистав, фестивалів, екскурсій до музеїв і соборів тощо.

У четвер (03 червня 2021 р.) на 60 день після католицького Великодня Гранада святкує важливе релігійне свято – Корпус Крісті (з лат. Corpus Christi – Тіло Христове). На півдні Іспанії, саме в регіоні Андалусія, день святкування Корпус Крісті є дуже шанованим і святковим днем. Свято виникло в XIII столітті, його відмінною ознакою є урочиста процесія навколо храму або по вулицях міста. Тож нам пощастило потрапити на безкоштовний святковий концерт духового оркестру під назвою “La Saga Sacramonte”, який відбувся на площі Пласа де лас Пасьегас (Plaza de las Pasiegas). Неймовірне враження справило різноманіття духових інструментів і музики. Гранадці дуже шанобливо ставляться до таких свят, тож на концерті їх було понад 500 осіб.

Нашу увагу привернула також Plaza de Bib-Rambla -  центральна історична площа Гранади. Раніше тут проводилися турніри та корида, нині це жвава площа з великою кількістю кав’ярень і сувенірних кіосків. На площі запропоновано різноманітні розваги для малюків. У ці святкові дні площа прикрашена плакатами і постерами, які порушують актуальні питання екології, політики, мистецтва, економіки, здорового способу життя тощо.

Вважаємо дуже важливим те, що на площі не лише лунали заклики щодо збереження енергоресурсів, ведення здорового способу життя, вшанування історії та традицій, а й демонструвалися можливі способи таких дій. Так, посеред площі була розташована старовинна дерев’яна карусель, що оберталася завдяки приєднаному велосипедові, педалі якого крутив літній чоловік.

                                                                                                         Допис та фото Ольги Герасименко та Ольги Білозір

16022
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31