Аспірантура
Криворізький державний педагогічний університет

КУЛЬТУРНИЙ ШОК

Дослухавшись порад наставника Гаманюк В. А., вирішили влаштувати подорож до столиці Іспанії – Мадриду. Та ще й гарний привід був – День народження (Білозір О. С.). Свою екскурсію почали з Музею Прадо. Це одночасно і музей, і галерея, яка містить велику кількість витворів мистецтва ХV – ХІХ ст. Мали можливість побачити єдину представлену картину Рафаеля Санті «Портрет Губернатора» (1510-1511 рр.). Поруч з Музеєм відкривається краєвид на Королівську академію іспанської мови, Королівську церкву Святого Ієроніма та інші архітектурні шедеври. На особливу увагу заслуговують Ворота Алькала та Парк Ретіро. Тут розташовані пам’ятник Альфонсо ХІІ позаду Великого ставку, відкритий спортивний комплекс, палац Велазквіз, палац Крістал, безліч красивих фонтанів тощо. Алея Прадо привітно вітає прохолодною тінню дерев та тематичними фонтанами. Саме тут розташовані фонтан Нептун та фонтан Сибелес, під яким, за легендою, знаходиться золотий запас Іспанії. Саме той запас, який був висвітлений у кінострічці «Паперовий будинок», тому й банк Іспанії, звісно, поруч.

4.jpg

7.jpg

2.jpg 3.jpg

6.jpg

1.jpg

Пощастило відвідати Королівський палац у Мадриді, оскільки він тільки відкрився після пандемії, і відвідувачів було дуже мало. Розкіш, пишність, розміри, інтер’єр, екстер’єр не залишать байдужими нікого. До того ж у палаці додатково була виставка гобеленів за мотивами Франсиско Гойя. Не забули відвідати королівську кухню та збройну палату. Навпроти Королівського палацу розташований неймовірний Собор Альмудена.

На шляху до Центру мистецтва королеви Софії розташовані пам’ятки архітектури, церкви, собори, парки. Поза увагою не залишилася Пласа-Майор – старовинна площа з величними будівлями, яка розташована в самому серці історичного району Мадрида. А от сам Центр здивує вас картинами Пабло Пікассо, Сальвадора Далі й не тільки.

 

 

5.jpg

 Це не весь перелік того, що ми встигли подивитися. Ми подорожували Мадридом пішки, долаючи понад 20 км щодня. Однак, це того варте і ми дякуємо КДПУ, програмі Erasmus +, Гаманюк В. А. за те, що маємо змогу не тільки навчатися за кордоном, а й подорожувати.

Допис та фото Ольги Герасименко, Ольги Білозір

 

16109
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31