Аспірантура
Криворізький державний педагогічний університет

ЗНАЙОМИМОСЯ З НОВИМ НОРМАТИВНИМ ДОКУМЕНТОМ ТА ІНФОРМУЄМО ПРО ГОТОВНІСТЬ ДО ЗАХИСТУ

01 лютого 2022 року в конференц залі університету відбулася актуальна подія: науково-методичний семінар аспірантів четвертого року денної форми навчання і водночас розширена нарада при проректорові з наукової роботи. Два заходи були логічно поєднані, адже вони пов'язані між собою спільною темою: готовність дисертацій аспірантів до захисту та організація захисту відповідно до нещодавно затвердженого постановою Кабінету Міністрів України документу - Порядок присудження ступеня доктора філософії та скасування рішення разової спеціалізованої вченої ради закладу вищої освіти, наукової установи про присудження ступеня доктора філософії. На цей важливий захід були запрошені гаранти освітньо-наукових програм третього рівня, наукові керівники аспірантів та аспіранти четвертого року навчання.

 Професор Гаманюк В.А. презентувала науковому зібранню основні положення нового документа, який унормовує процедуру присудження ступеня доктора філософії в Україні, акцентуючи увагу на відмінностях від попередньої процедури, відповіла на слушні питання зацікавленої аудиторії. IMG Презентація нового документа 

 Друга частина заходу -  інформування аспірантами четвертого року денної форми навчання про  свої здобутки, - це продовження конструктивної розмови, яка відбулася на початку листопада 2021 року, коли аспіранти звітували проректору з наукової роботи про виконання індивідуальних планів роботи за попередній рік,  і про яку ми вже повідомляли раніше. Тож презентація отриманих на сьогодні результатів дослідження свідчила про серйозність намірів аспірантів і ступінь готовності кожного до започаткування процедури попереднього розгляду дисертації з метою отримання висновку про наукову новизну, теоретичне та практичне значення результатів дисертації, який є першою сходинкою на шляху до захисту дисертації в разовій раді задля отримання ступеня доктора філософії. Присутні на заході наукові керівники дали схвальні відгуки про роботу своїх аспірантів і запевнили щодо вчасності проведення процедури атестації (за новим Порядком, атестація здобувача ступеня доктора філософіївстановлення разовою спеціалізованою вченою радою у результаті успішного виконання здобувачем ступеня доктора філософії освітньо-наукової програми та публічного захисту ним дисертації відповідності результатів його наукової роботи вимогам освітньо-наукової програми).

З надією дивимось у майбутнє і з нетерпінням очікуємо на рішення разових рад щодо присудження ступеня доктора філософії нашим аспірантам-випускникам 2022!

 

 

18302
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31