Кафедра інформатики та прикладної математики
Фізико-математичний факультет

Хто з нас у дитинстві не мріяв бути чарівником і мати чарівну паличку, щоб виконувати всі бажання, керувати світом та гратись досхочу? Мабуть, це риторичне запитання.

Кафедра інформатики та прикладної математики вирішила – бажання мають здійснюватись!!! І під керівництвом досвідченого «мага» та «володаря роботів» Хараджян Наталі Анатоліївни представила на виставці «Місто професій» робота, який може «виконувати бажання».

«Наша кафедра вперше приймала участь у заходах такого формату. Можливо, щось спершу було сирувате, але ми швидко зорієнтувались, і за скупченням відвідувачів можна зробити висновок, що наші старання та зусилля не були марними. Видно, що наші розробки зацікавили публіку. Найвищою подякою за свою роботу вважаю захват у очах дітей», – так Наталя Анатоліївна прокоментувала участь у виставці «Місто професій». Можна додати, що не менший захват спостерігався й у батьків дітей та інших дорослих. На подив публіки, робот не просто рухався, а здавалося, що він «розумів» команди. «Звісно ж, щоб робот виконував бажання, необхідно запрограмувати це бажання, цю дію. Для цього використовується візуальне середовище програмування. У робота є різноманітні датчики, з яких він отримує повідомлення. Навчаючи робота, діти вчаться програмуванню».

Після робота наші відвідувачі переходили далі і їх увагу привертали розробки студентів спеціальності «Інформатика» Альбіни Хомінятич та Олександра Голуба (керівник – Мерзликін Павло Володимирович). Сашко та Альбіна запрошували усіх до віртуальної захопливої морської подорожі «Круїз», що була реалізована як текстовий квест. Найпопулярніші питання у глядачів-подорожуавльників – «А як це працює?», «Яка мова програмування?». «Представлені проекти – лише невеличка частина роботи, що виконується на кафедрі», – зазначив Павло Володимирович.

Зважаючи на величезний інтерес відвідувачів виставки кафедрою інформатики та прикладної математики висунуто пропозицію щодо створення центру робототехніки в місті Кривий Ріг на базі КДПУ, адже робототехніка є одним із основних напрямів STEM-технологій та Інтернету-речей. (Science, Technology, Engineering, Mathematics (STEM) – термін, що часто використовується в освіті й визначає напрям, за якого в навчальних програмах відбувається посилення та поєднання природничонаукового компоненту з інноваційними технологіями з метою підвищення конкурентоспроможності в галузі розвитку науки й технологій).

Усім зацікавленим рекомендуємо слідкувати за анонсами на сторінці в Фейсбуці та на офіційному сайті КДПУ.

До зустрічі!

 

P.S.

І трішки фото не завадить. Фото не «постановочні», оскільки не було часу й вгору глянути. Тому дякуємо всім небайдужим, хто поділився!!!

Як кажуть, «з малого зернятка - стрункий колосок»!!!
2686
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша