Кафедра інформатики та прикладної математики
Фізико-математичний факультет

23 квітня в Одеській національній академії харчових технологій (кафедра комп'ютерної інженерії) відбувся ІІ етап конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності "Штучний інтелект і автоматизація робототехнічних систем".
Вітаємо Командирчика Андрія (студент спеціальності 014.09 Середня освіта (Інформатика), який з роботою "Розробка смарт пристрою для людей з особливими потребами на основі програмно-апаратного комплексу Аrduino" за результатами захисту посів 2 місце (науковий керівник - доцент кафедри фізики та методики її навчання Хараджян Наталя Анатоліївна)!

хнакоманд

0

Коротко про пристрій:
Створений смарт-пристрій одягається на голову і допомагає користувачеві уникати перешкод на рівні голови. Він є компактним, не громіздким, доступним та зручним у використанні людьми з порушеннями зору.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), в усьому світі понад 285 мільйонів людей страждає від порушень зору, з них 45 мільйонів незрячі.
В Україні точної офіційної статистики щодо кількості людей з порушеннями зору немає, за неофіційними даними, – це приблизно 100 тисяч людей, з них понад 10 тисяч – діти.

Інтернет магазини пропонують великий вибір товарів, призначених для навчання і комфортного життя людей з порушеннями зору. Усі товари є високоякісними, зручними у використанні, відповідають міжнародним вимогам, але є дороговартісними.

Основними елементами в пристрої є плата Arduino Uno, три ультразвукові датчики та три вібромотори.

Ультразвуковий датчик відстані виявляє наявність об'єктів (перешкод) та відстань до них. Вібромотори повідомляють користувача про відстань до об'єктів вібрацією — чим ближче об'єкт, тим сильніше вібрація.

Після проектування каркас був надрукований на 3d принтері з використанням полімерного екологічного пластику PLA.

1

2

3

Вітаємо студента і наукового керівника! Бажаємо натхнення!

Пишаємося, кафедра інформатики та прикладної математики.

15415
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30