Кафедра практичної психології
Психолого-педагогічний факультет

Виробнича практика є ключовим елементом підготовки магістрів за освітньо-професійною програмою Психологія, мета якої – підготувати конкурентоспроможних фахівців, здатних ефективно виконувати різноманітні професійні завдання в галузі психології з урахуванням потреб ринку праці. Практика проводиться під керівництвом викладачів та кваліфікованих психологів, що дозволяє магістрам розвивати уміння організовувати роботу, а також закріплювати теоретичні та практичні знання. Під час практики практиканти вдосконалюють навички проведення психоконсультативної роботи та психокорекції, аналізують діяльність психолога, визначають запити клієнтів та набувають досвіду соціально-психологічної роботи в різних установах. Основна мета практики – розвиток професійного мислення, умінь розв’язувати складні завдання та здійснювати психодіагностичну, корекційно-розвиткову та консультативну діяльність, враховуючи індивідуальні особливості клієнтів та специфіку запитів закладу (бази практики).

Базами для проходження виробничіх практик є заклади загальної середньої, дошкільної, професійно-технічної, позашкільної, вищої освіти, центри соціально-психологічної реабілітації дітей, молоді з обмеженими функціональними можливостями, центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та інші установи, де наявна штатна посада психолога, та за умови, що він має досвід роботи за спеціальністю не менше трьох років. Здобувачі освіти можуть пропонувати інші місця проходження практики: служба соціальної допомоги населенню (психолого-медико-соціальні центри, інтернати, притулки для дітей і підлітків, які потребують психолого-педагогічної та медико-соціальної допомоги), приватні заклади психологічного консультування та психотерапії, тренінгові компанії, правоохоронні органи, рекрутингові агенства, служби з подолання наслідків надзвичайних ситуацій тощо - задля підтримкм індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів освіти. Порядок кроків та наобхідні документи задля такого скерування визначений у Положенні про практичну підготовку.

Серед баз практики: 

Громадське об’єднання “Егіда-Центр”

Громадське об’єднання “Відповідальні громадяни”

Громадська організація “Жіноча сотня м.Кривий Ріг”,

Кімната психологічної підтримки дітей "Серденько"

ВАТ Футбольний клуб “КРИВБАС”

Центри надання соціальних послуг

Заклади освіти різних рівнів

Актуальну інформацію щодо укладених договорів з практики можна перевірити у Центрі сприяння працевлаштуванню студентів і випускників Університету.

 

27678
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Жовтень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31