Кафедра практичної психології
Психолого-педагогічний факультет

Проект Erasmus+ КА1 "The Power of Landscape: A New Frontier in Trauma Healing" демонструє, як усвідомленість та експресивна терапія можуть бути інтегровані для допомоги постраждалим в Україні. Особлива подяка українській НГО Forward for Future та чеській НГО INspire за організацію та синергію проекту командою Malvina Tsiora (Athens School of Fine Arts), Michal Filípek (Bratislava, Slovakia) та Vojtech Zak (Bratislava, Slovakia). В проекті приймали участь тренери з 7 країн: Чехії, Греції, України, Італії, Грузії, Польщі та Португалії. 

01 08

Фото 1. Афіша події проекту (автор постера А.Картавая)

Програма 4+Elements проекту Еразмус КА1, поєднує контактну імпровізацію, фізичний театр та арт-терапію, відкриває нові можливості для досліджень і практики в Україні, особливо для тих, хто постраждав від війни. Концепція ландшафту як терапевтичного інструменту базується на розумінні взаємодії між середовищем та емоціями. Такий підхід відповідає сучасним дослідженням втіленого пізнання, що підкреслюють значення тіла у переживаннях та спогадах.

DSC 0232

Фото 2. Фінальний перфоманс проекту міжнародної команди з 7 країн у Чехії "Суспільство"

Основу тренінгу складали техніки усвідомленості та заземлення, що є важливими для роботи з травмами. У поєднанні з експресивними методами, такими як мистецтво та рух, вони сприяють зціленню у безпечному середовищі. Програма воркшопу включала підготовку до перформансу та роботу з експресією, що розпочиналась з розминки та співналаштування учасників (by Grotowski*, Jacques Lecoq*, Miranda Tunfell*).

DSC 0884

Фото 3: Інтуїтивна скульптупа та боді майдфулнес проектної роботи у Чехії

1, 2 та 10 серпня 2024 в Кривому Розі відбулись воркшопи з контактних імпровізацій та фізичного театру, перфоманс організований в межах проекту "4+ elements".  Тренерка Dr. Ekaterina Bondar разом з плейбек театром "Ехо" показали, як через тіло можна виразити емоції та переосмислити досвід. Учасники воркшопу – молодіжні працівники та молодь, абітурієнти КДПУ – змогли зануритися у світ сучасного мистецтва та знайти нові способи вираження через мистецтво та тілесність.

IMG 2388 EU logo

Фото 4: Воркшоп для молоді у м.Кривий Ріг

Важливість таких партисипативних форм театру, що поєднують мистецтво і психологію, важко переоцінити. Вони сприяють усвідомленню та трансформації досвіду війни. Воркшоп став значною подією для місцевої молоді, допомагаючи їм краще зрозуміти себе та своє оточення.

сертифікат Бондар 2024

Проект реалізується за підтримки National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team.

27076
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Серпень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31