image001

11 квітня 2021 року своє славетне 75-річчя святкує заслужений журналіст України, керівник авторської Школи молодого журналіста «На крило», доктор філософії в галузі психології Володимир Васильович Штельмах. Криворізький педагогічний приєднується до численних привітань з нагоди поважного ювілею відомого українського журналіста.

Громада університету вдячна Володимиру Васильовичу за плідну співпрацю та наставництво, увагу до нашого ЗВО та висвітлення діяльності працівників і здобувачів вищої освіти Криворізького педагогічного. Прес-центр підготував дайджест дописів, есе та інтерв’ю В. В. Штельмаха, у яких він розповідає про різні аспекти життя КДПУ, власну співпрацю з університетом, ділиться своїми думками та враженнями про альма-матер криворізьких соціожурналістів.

image002

На пошану нашої викладачки Тетяни Петрівни Воронової, яка своєю плідною працею творила історію університету та міста, В. В. Штельмах опублікував статтю «Три таланти Тетяни Воронової», що вийшла в газеті «День» наприкінці 2016 року.

image003

Про нову спеціальність Криворізького педагогічного та перспективи міської журналістики йшлося в репортажі Володимира Васильовича в одному з травневих випусків «Домашньої газети» у 2019 році.

image004

Фото із зустрічі В. В. Штельмаха зі студентами-соціологами

23 січня 2019 року Володимир Штельмах опублікував статтю в міжнародному громадсько-політичному тижневику «Дзеркало тижня». Йдеться в дописі й про розвиток журналістської справи в нашому місті. Саме в цьому контексті автор говорить про нову спеціальність Криворізького педагогічного «Соціологія масових комунікацій, журналістики та реклами». «Чи повною мірою студенти, і насамперед їхні викладачі й керівники, використовують це багатство – контакти з журналістською елітою? Бо що може бути кориснішим, аніж спілкування з майстром? То нехай імпульсом стане ось ця зустріч поколінь у самому серці освітньої журналістики України», – зазначає В. В. Штельмах. Нагадаємо, що в жовтні 2018 року заслужений журналіст України зустрічався зі студентами-соціологами КДПУ.

image005

2 серпня 2019 року в програмі «Інтерв'ю дня» Першого міського Володимир Васильович поділився думками про особливості професії сучасного соціолога-журналіста.

image006

У блозі Валерії Землянкіної на міському інформаційному ресурсі krivbass.city Володимир Штельмах розмірковує про синтез соціології, журналістики та реклами в одній спеціальності Криворізького педагогічного. «Молодь завжди хотіла, щоб журналістика викладалася у нашому місті. Я теж завжди мріяв передати свої знання та вміння підростаючому поколінню. На запрошення ректора КДПУ Ярослава Шрамка, я побував на зустрічах зі студентами, як консультант. Запропонував майбутнім журналістам посібник для навчання, створений відомою криворізькою журналісткою Тетяною Вороновою «Газета і місто». Зауважу, що поєднання соціології і журналістики – корисне, адже соціологія - наука про суспільство, а саме з ним і для нього працюють журналісти», – підкреслює пан Володимир.

image007

У дописі цього ж блогу до Міжнародного дня шахів 2019 року Володимир Васильович поділився враженнями про змагання у шаховому клубі «Еліта» КДПУ. «Моє творче життя базується на «трьох китах» – журналістиці, психології й шахах», – наголосив В. В. Штельмах.

image008

«Чому дорівнює репортаж плюс екзитпол?» – таке питання ставить заслужений журналіст у своєму дописі для газети «День» 19 березня 2020 року, розповідаючи про нову спеціальність у Криворізькому педагогічному.

image009

Для випускників шкіл та їх батьків – бесіда заслуженого журналіста України Володимира Штельмаха й завідувачки кафедри соціології та масових комунікацій КДПУ, канд. соціологічних наук, доц. І. В. Грабовець у № 30 (1242) від 22 липня 2020 р. «Домашньої газети».

image010

Криворізький педагогічний вдячний Володимиру Васильовичу Штельмаху за плідну співпрацю під час професійної підготовки нової генерації фахівців галузі соціології масової комунікації та зв’язків з громадськістю. Працівники та здобувачі вищої освіти університету знають і шанують пана Володимира як метра публіцистичного жанру, чиї дописи, есе, інтерв’ю для міських і загальнодержавних ЗМІ сприяють поширенню актуальної  інформації про діяльність КДПУ. Громада Криворізького педагогічного щиро зичить Володимиру Васильовичу здоров’я, життєвого й професійного довголіття, натхнення та процвітання, розумних і вдячних послідовників, нових звершень на благо міста й країни!

В цей день весни прийміть вітання
Та наші щирі побажання:
Здоров’я, радості, натхнення
І бути в тренді сьогодення.
 
Усе життя Ви віддали газеті
Ділились досвідом, знанням.
Сьогодні відзначаєм ювілей Ваш
І шану віддаєм всім надбанням.
 
Ваш журналістський досвід всім відомий –
Безцінного натхнення джерело.
Чимало журналістів перспективних
У школі Вашій стало на крило.
 

Многая літа!

15093
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30