img6

14 жовтня 2021 року представники факультету мистецтв Криворізького педагогічного долучилися до традиційних міських святкувань, приурочених до Дня захисників і захисниць України, Дня Українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.

img7

У Металургійному районі Кривого Рогу в парку Героїв проходили урочисті заходи та відбувся IV Всеукраїнський фестиваль козацької пісні.

Представники художньо-графічного відділення презентували виставку творів образотворчого мистецтва, яку підготували здобувачі вищої освіти. Виставка проходила під керівництвом завідувачки кафедри образотворчого мистецтва, канд. пед. наук, доц. І. О. Красюк за участю ст. викладача А. Д. Труфкіна і ст. викладача О. І. Фурмана.

img13

На виставці експонувалися твори козацької та національної тематики, виконані в різноманітних техніках і жанрах.

«Роботи студентів представлені від станкової ілюстрації до сюжетно-тематичного олійного живопису на козацьку тематику, від етнічних натюрмортів до декоративних творів у стилі петриківського розпису, витинанки. Особливу увагу глядачів привернула дипломна робота Валерії Івлеївої – ілюстрації до твору М. Гоголя «Вечори на хуторі біля Диканьки», з цікавістю відвідувачі розглядали ілюстрації, виконані петриківським розписом, соковиті натюрморти й образи славетних козаків», – зазначили на своїй офіційній сторінці представники кафедри образотворчого мистецтва.

img22

У IV Всеукраїнському фестивалі козацької пісні взяли участь здобувачі вищої освіти на чолі з викладачами музично-хореографічного відділення. Цей фестиваль було організовано з метою збереження, відродження й популяризації історично-культурного пласту козацького пісенного мистецтва України та з нагоди Дня Українського козацтва.

img23

Народний Камерний хор «Crescendo» під керівництвом ст. викладачки кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування В. М. Сергєєвої та в супроводі провідного концертмейстера кафедри О. О. Волкової виконали пісню «Хай живе вільна Україна», взявши участь у встановленні національного рекорду наймасовішого її виконання.

img31

Народна студія української пісні «Оберіг» на чолі з керівником, канд. пед. наук, доц. кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування Л. І. Косяк, та в супроводі провідного концертмейстера кафедри О. В. Ладуби також долучилися до місцевого фестивалю.

img32

Солісти Єлизавета Зигало, Вікторія Євтушенко, Анна Морозова, Данил Удовиченко, Віктор Венгрус виконували пісні, сповнені національного українського колориту. Участь представників нашого університету у фестивалі було відзначено дипломами.

Вітаємо громаду Криворізького педагогічного зі святами!

17086
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30