agora20 0

Майбутні історики та викладачі історичних дисциплін Криворізького педагогічного є знаними шанувальниками мистецтва наукової дискусії. Недарма саме на базі спеціальності «Історія» факультету географії, туризму та історії вже не один рік успішно працює дискусійний клуб «Агора» – улюблений майданчик інтелектуальної та допитливої молоді, небайдужої до плідного спілкування на історичні, суспільствознавчі, культурологічні й філософські теми.

agora20 1

Перше засідання «Агори» відбулося 27 жовтня 2016 року та було присвячене обговоренню цікавих аспектів життя соціуму скіфської доби – мистецтву зброярства та ролі жіноцтва в громаді. За роки діяльності клубу здобувачі вищої освіти разом зі своїми наставниками дізналися чимало нового про історію та культуру, філософію та мистецтво, отримали неабиякий полемічний досвід, удосконалили навички аналітичного мислення та сформували власні позиції щодо низки дискусійних питань, які хвилюють інтелектуалів від найдавніших часів до сучасності.

agora20 2

Нещодавно, 11 березня 2020 року, учасники чергового засідання «Агори» прослідкували історію виникнення та розвитку коміксів – сучасної книжкової субкультури, яка водночас є методом навчання та передачі інформації, засобом відпочинку й предметом колекціонування. З доповіддю виступив першокурсник Андрій Ваховський, який розповів про комікси як специфічний вид джерел і продемонстрував присутнім зразки жанру – оригінальні комікси DC та графічний роман Ренсома Ріггза «Дом дивних дітей».

agora20 3

Під час обговорення присутні дійшли цікавих висновків: західноєвропейські комікси, історія яких почалася в ХVІ ст., є варіантом запозичення японського різновиду цього жанру, а джерелами формування коміксів як виду культури є історія та міфологія. Отже, ця тема становить значний інтерес для майбутніх істориків.

Студент гр. ІП-16 Сергій Корнієнко підкреслив: «Під час обговорення постало питання: чи є зв'язок між Сходом та Заходом у царині масової культури? У ході дискусії ми дійшли й такого висновку: в масовій культурі є місце для мистецтва, а мистецтво часто послуговується сучасними засобами творчості».

agora20 4

Майбутні історики вже з першого курсу активно долучаються до полемічного спілкування, навчаються відстоювати власну думку в ході наукових дискусій. Клуб «Агора» під час своїх засідань надає чудову можливість для розвитку саме цих, необхідних для сучасних освітян, навичок та умінь.

Криворізький педагогічний бажає студентській молоді
більше нових ідей для плідного академічного спілкування!
10569
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок