astro1

Астрономія – захоплююча й цікава наука, що вабить як дорослих, так і зовсім юних дослідників. У Криворізькому педагогічному вже традиційними стали астрономічні екскурсії, які проводять викладачі фізико-математичного факультету разом зі здобувачами вищої освіти – майбутніми вчителями фізики та астрономії.

«Замовлення на проведення екскурсій надходять від багатьох закладів освіти міста – Криворізької педагогічної гімназії, КЗШ № 75, Криворізького НВК «Загальноосвітня Вальдорфська школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад (дитячий садок)» тощо. Школярі вивчають астрономію у випускному класі, а знайомитися з її окремими розділами в межах предметів природничого циклу починають ще п'ятикласники. Тож екскурсії від КДПУ охоплюють різновікову аудиторію – це здебільшого учні 5-х, 7-х і 9-х класів. А наймолодшими гостями кабінету астрономії є першокласники», – розповіла прес-центру канд. фіз.-мат. наук, доцент кафедри фізики та методики її навчання С. Л. Мальченко.

astro2

Подорож до астрономічних знань починається з розповіді про планети, зорі, сузір'я, Сонце; відтак школярі дізнаються про галактики, чорні діри та інші захоплюючі космічні явища, отримують можливість уявити масштаби всесвіту. Під час екскурсій юні шанувальники астрономії бачать макети Сонячної системи й сузірь, глобуси зоряного неба й Місяця, зоряні карти. Учні користуються й телескопом: після закінчення світлового дня старші діти дивляться на планети й місяць, а вдень кожен охочий може ознайомитися з будовою цього важливого астрономічного приладу.

astro3

28 листопада 2020 року учні «Школи робототехніки» та їх батьки також взяли участь в одній з астрономічних екскурсій, яка отримала назву «Зоря на ім'я Сонце». Разом із С. Л. Мальченко вони дізналися чимало нових і цікавих фактів про зірку нашої планетної системи, довідалися, як вивчають її хімічний склад, зрозуміли, від чого залежать тривалість дня й ночі та зміна пір року, навчилися визначати час за Сонцем.

astro4

Відповідно до карантинних обмежень нині в астрономічних екскурсіях беруть участь до 10 осіб. Попит на ці заходи й зацікавленість в одній з найромантичніших наук є: в дитячих очах видно щирий інтерес; маленькі дослідники отримують незабутні емоції та враження й ставлять чимало запитань.

Дякуємо нашим знавцям таємниць всесвіту за організацію цікавого й корисного дозвілля
та запрошуємо охочих приєднатися до астрономічних екскурсій від Криворізького педагогічного!
13456
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30