img32

29 січня 2021 року у StudHub Криворізького педагогічного відбувся воркшоп «Вища туристична освіта в КДПУ: виклики сьогодення». Організаторами виступили представники кафедри туризму та економіки факультету географії, туризму та історії. Захід проходив із дотриманням карантинних вимог.

img33

Головною метою воркшопу стало колективне обговорення діючої освітньої концепції та програми підготовки студентів спеціальності 242 Туризм, їх відповідність потребам туристичної сфери сьогодення.

img34

Зі вступним словом до присутніх звернувся модератор заходу, завідувач кафедри туризму та економіки, канд. геогр. наук, доц. В. Л. Казаков, який розповів про структуру й зміст навчальних планів, структуру державного стандарту, діючого навчального плану підготовки студентів спеціальності «Туризм» і детально зупинився на класифікаторі професій. «Наш навчальний план підготовки студентів цілком відповідає діючому державному стандарту України в галузі туризму. На мою думку, у державному стандарті  найцікавішим є перелік компетентностей, згідно зі змістом яких кожен заклад вищої освіти добирає відповідні дисципліни», – зазначив В. Л. Казаков.

img74

До присутніх звернулася канд. геогр, наук, доц. В. С. Пацюк, яка закцентувала увагу на кризі в світовому туризмі, спричиненій пандемією, факторах, які стримують відновлення туризму та поділилася прогнозами щодо трансформації туристичної сфери. «Зараз ми можемо побачити, що спад туристичної діяльності становить 72%; постраждали всі регіони світу. Існує декілька позитивних прогнозів розвитку подій, які поки що не справдилися. Наразі 35% фахівців вважають, що у 2023-2024 роках туристична діяльність відновиться, але вона не зможе досягти рівня 2019 року», – наголосила В. С. Пацюк.

img75

Про нові професії ХХІ століття й виклики, які сьогодні постають перед вищою освітою, розповів канд. екон. наук, доц. В. І. Баюра.

Присутнім запропонували розділитися на три команди задля подальшої роботи в групах; модератор провів інструктаж щодо розробки проєктів нового змісту вищої туристичної освіти в Криворізькому педагогічному.

Учасники події обговорили низку ідей, долучилися до захисту запропонованих проєктів і підбили підсумки зустрічі.

Дякуємо організаторам за можливість участі в цікавому заході,
присвяченому актуальним питанням важливої галузі!
14084
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок