wsh 1

У листопаді-грудні 2020 року представниця факультету іноземних мов Криворізького педагогічного взяла участь у Всеукраїнському шекспірівському конкурсі студентських дослідницьких і креативних проєктів імені Віталія Кейса. Магістрантка ФІМ стала однією з переможців цього конкурсу, організованого й проведеного за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Конкурс мав на меті інтенсифікацію шекспірознавчих студій в нашій країні, популяризацію спадщини Вільяма Шекспіра серед студентства, виявлення філологічно обдарованої молоді, стимулювання науково-дослідницької та творчої активності студентів як важливого чинника формування фахівців нового типу. У конкурсі брали участь особи, які здобувають освіту за ступенями «бакалавр», «магістр» і «доктор філософії». Перебіг і підсумки заходу висвітлено на «Українському шекспірівському порталі».

wsh 1

Перший етап конкурсу тривав до 1 грудня в закладах вищої освіти; до 20 грудня проходило оцінювання проєктів; а 26 грудня на базі Запорізького національного університету відбувся фінальний етап. Поважне журі у складі 7 докторів та 10 кандидатів наук оцінювало 61 проєкт із 16 українських ЗВО. Було відібрано 8 дослідницьких і 23 креативних проєкти від 30 учасників, які зустрілися на публічному захисті проєктів у режимі відеоконференції.

wsh 1

Відповідно до кількості отриманих на конкурсі балів магістрантка факультету іноземних мов Олена Коцюба була нагороджена дипломом ІІ ступеня. Переможниця працювала під науковим керівництвом канд. філол. наук, доцента кафедри перекладу та слов’янської філології Л. Д. Федоряки. «Робота Олени Коцюби стосувалася української рецепції трагедії В. Шекспіра «Ромео і Джульєтта» (на прикладі перекладів Ірини Стешенко та Юрія Андруховича). Текст Ю. Андруховича зацікавив і надихнув порівняти два українські переклади, зокрема, в ґендерному аспекті. До того ж, ця тема дотична до кола моїх наукових інтересів: перекладознавства, літературознавства, історії мови. Тож дослідження нашої переможниці стало працею на перетині різних філологічних дисциплін», – розповіла Л. Д. Федоряка.

Вітаємо призерку всеукраїнського конкурсу й бажаємо нових дослідницьких інсайтів в улюбленій царині!

14122
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок