img31

10 березня 2021 року на кафедрі філософії КДПУ відбувся традиційний науковий семінар, головною метою якого стали презентація та обговорення наукових здобутків представників кафедри.

img32

Модератором онлайн-конференції виступив ректор Криворізького педагогічного, д-р філос. наук, проф. Я. В. Шрамко, який є засновником цієї традиції кафедри філософії.

Цьогоріч на засіданні наукового семінару виступила канд. філос. наук, доц. О. В. Мішалова, яка презентувала присутнім доповідь «Ключовий дієвець історії: хто він такий?». У своєму виступі вона детально зупинилася на питанні «хто або що творить історію?».

img33

О. В. Мішалова запропонувала колегам розглянути схему, у якій були представлені різні концепції та теорії, що безпосередньо стосуються питання про те, хто творить історію. У результаті дослідження було виявлено, що найчастіше це окрема людина, соціальна група або ж великі колективи.

img81

«Виділити одного дієвця історії, який є ключовим, дуже складно. Створення історії – це, як правило, сукупна діяльність різних історичних постатей», – розповіла прес-центру О. В. Мішалова.

На завершення семінару відбулося обговорення проблеми неологізмів у філософії, особливостей перекладу англомовних понять і термінологічних питань, зокрема доречності введення терміну «дієвець історії».

14775
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок