img32

Спільнота КДПУ активно долучається до напрямку STEM-освіти. Цьогоріч представниці Криворізького педагогічного візьмуть участь у проєкті «Дівчата STEM», у межах якого на базі нашого університету буде створено філіал Спільноти «Дівчата STEM».

img32

Організатором цієї програми є ГО «Центр «Розвитку КСВ» – експертна організація з розвитку корпоративної соціальної відповідальності в Україні.

Головною метою створення філіалів стали подолання гендерних стереотипів під час вибору професії, збільшення віри дівчат у власні здібності й можливість побудувати STEM-кар’єру в Україні.

Для того, щоб долучитися до цього проєкту, закладам освіти (ЗВО, ЗОШ тощо) необхідно було до 30 квітня 2021 року подати заявку та дочекатися результатів відбору.

img32

Протягом проєкту на учасниць чекають чотири цікаві й сучасні STEM-челенджі. Першим етапом діяльності філіалів стане інтерактивний челендж «STEM у повсякденному житті». Під час виконання різноманітних завдань і проведення експериментів учасниці зможуть по-іншому подивитися на уроки фізики, хімії, біології та математики.

До 16 травня 2021 року потрібно виконати перший челендж «Давайте нахімічимо». Учасницям необхідно відзняти коротке відео (15-30 секунд), у якому продемонструвати будь-яке дослідження, що можна виконати дома, користуючись підручними засобами. Це завдання має на меті зацікавлення суспільства проведенням хімічних дослідів.

img32

«Ця організація залучає дівчат до роботи, яка пов’язана із знанням природничо-математичних дисциплін, IT-технологій та намагається подолати гендерний стереотип, який, на жаль, досі побутує в сучасному суспільстві. Наразі напрямок STEM є трендовим як у навчанні, так і в підготовці фахівців під час використання різних технологій та опанування наук. До участі в цьому проєкті можуть долучитися як здобувачі вищої освіти, так і викладачі будь-якого факультету КДПУ, які прагнуть опанувати цей напрямок», – розповіла прес-центру керівник «Школи робототехніки», канд. пед. наук, доц. кафедри фізики та методики її навчання Н. А. Хараджян.

img32

Після виконання всіх завдань відбудеться визначення найкращого та найактивнішого філіалу згідно з такими критеріями: отримані результати залучення дівчат до STEM (результати анкетування до та після участі в проєкті); кількість проведених заходів та осіб, залучених до активностей; креативність; наявність відео та фотографій; системність подання інформації кожного місяця. Найкращі філіали будуть нагороджені сертифікатами й дипломами.

Бажаємо нашим учасницям успішного виконання всіх челенджів!

15683
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок